Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed u zagrebu

Nakon naguravanja prosvjednika i policije jedan priveden

prosvjed u zagrebu (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/10
Autori: jl/VLM, lk/VLM, dk/VLM
06.04.2011.
u 18:15

Hodajući preko zebre blokirali su ulaz u garažu čiji je ulaz ukrašen balonima.

Centar Zagreba danas su okupirali Facebook prosvjednici, te prosvjednici Zelene akcije i Prava na grad koji su protiv otvaranja šoping centra Cvjetno.

Više od 150 građana od 18 sati prelazilo je zebru na ulazu u garažu kompleksa Cvjetni, ponovno izražavajući nezadovoljstvo što je u Varšavskoj izgrađena podzemna garaža. Na ulazu u garažu izvjesili su transparent s porukom "Republic of Coruptia".

Oko 18.45 sati na mjesto događaja stigli su i pripadnici interventne policije koji su se rasporedili na ulazu u garažu, nakon čega je došlo do laganog naguravanja.

Prosvjednici su policiji poručili kako ih ne trebaju gurati uzvicima "Mirni prosvjedi".

Oko 19 sati prosvjednici su se prebacili na drugu stranu ulice, a  interventna policija koja je štitila ulaz u garažu postavila je "živi zid" ispred njih. Policija je jednog od prosvjednika privela i odnijela ga do policijske "marice".

- Sagnuo sam se samo zavezati tenisice i policajac me gurnuo. Pitao sam šta se događa, a policija me zgrabila i odnijela. Ne znam hoće li me privesti,rekao nam je Marko Gregorić iz Zagreba kojeg je policija prenijela do Masarykove ulice.

Nešto prije 19.30 sati prosvjednicima u Varšavskoj priključili su se i Facebook prosvjednici.

Kažu da su oni samo građani koji se danas zagrijavaju za veliki prosvjed koji će održati sutra u 11 sati povodom otvorenja Cvjetnog.

- I dalje se protivimo ovom projektu. Neka DORH reagira. Želimo ovim pokazati da nismo zaboravili sve akcije i da mi ne ignoriramo 55 tisuća potpisa protiv projekta. Još jednom želimo se pobrinuti da se ovo više ne ponovi, poručuje Tomislav Tomašević iz Zelene akcije.

Hodajući preko zebre blokiraju ulaz u garažu čiji je ulaz ukrašen balonima, pa pretpostavljaju da bi uskoro trebali pristići i svećani gosti projekta Cvjetni prolaz.

Pred samim ulazom u garažu istaknut je znak "Pješačka zona" pa ga prosvjednici tumače kao pravo da smiju čak i iza rampe, poručujući kako upravo taj dio nije Horvatinčićevo vlasništvo.

- Oni čak ne znaju niti postaviti znakove. Stavili su znak pješačka zona čime su pokazali da iza te rampe ne može ući nikakvo vozilo osim dostavnih. Mi možemo čak ući iza rampe i blokirati je jer ona je javna pješačka površina. prometni znak su trebali staviti iza rampe ali bi time priznali da su skratili pješačku zonu, poručio je Niko Gamulin, prometni stručnjak.

Na Cvjetnom trgu istovremeno se okupilo 16-tak Facebook prosvjednika koji ni sami ne znaju hoće li danas održati prosvjednu povorku, jer to kako kažu ovisi o broju prosvjednika.

- Smisao prosvjeda nije samo lupanje po HDZ-u i SDP-u jer među njima nema razlike, nego je smisao promijeniti ekonomsku sliku, poručio je organizator prosvjeda Ivan Pernar.

Komentara 26

AG
Agramer198
22:05 06.04.2011.

@ludi kekec hvala Bogu da policija djeluje jer ovi kaj po cijele dane drkaju, ovaj prosvjeduju i kakti studiraju na FF su se svima normalnima već navrh glave popenjali...

Avatar bakunjin
bakunjin
19:13 06.04.2011.

repablik of korapša! ha ha ! zgodno ! :)

OB
-obrisani-
00:28 07.04.2011.

teodor celakoski(baltazar) I pernar milance II i bezposlicari nastavljaju sutra u 11 sati a mozda dode i josipoviceva zvizdasica ankica lepaj strajkacica gladu ili je preminula

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije