Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sveti duh

Nakon mise kod fratara na roštilj i pivo s.Anto

Na Svetom Duhu obilježen blagdan svetog Antuna
Foto: marko lukunic/pixsell
1/4
12.06.2020.
u 13:10

Prve svete mise sutra počinju već u zoru i nastavljaju se svakih sat i pol vremena, glavna je ona u 19 sati, koju predvodi kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup, a tradicionalni blagoslov djece i ljiljana je sat vremena prije

Štandovi puni krunica, križića, narukvica, magneta, privjesaka i sličica, na stotine bijelih ljiljana te obavezni dugački redovi za ispovijed i pred kipom sv. Ante, kako odmilja zovu ovog sveca. Tako svake godine izgleda područje oko župe svetog Antuna Padovanskog na Svetom Duhu za proslavu Antunova, za koju se ove godine pripremaju uz pripadajuće epidemiološke mjere.

Prve svete mise sutra počinju već u zoru i nastavljaju se svakih sat i pol vremena, glavna je ona u 19 sati, koju predvodi kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup, a tradicionalni blagoslov djece i ljiljana je sat vremena prije. Uz duhovnu ponudu, u obližnjem samostanskom vrtu franjevci pripremaju i okrepu, a sav prihod ići će za pučku kuhinju koju vode.

– Osim sve popularnijeg samostanskog piva S.anto, moći će se uživati i u jelu s roštilja te već planetarno poznatim perecima. Ove godine ponudit ćemo i jedan zdravi obrok, voćnu salatu. Uz prvo samostansko pivo, svoju premijeru imat će i tamno pivo Jeronim – istaknuo je fra Vladimir Vidović, voditelj pučke kuhinje na Svetom Duhu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije