Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Nakon jednog Bandićeva odgovora, imamo još više pitanja

Bandić
Foto: Marko Prpić/PXSELL
11.04.2016.
u 17:00

Osebujne izjave postale su mu zaštitni znak, no možda bi korisnije bile konkretne informacije

Otvorila se rupa na Slavonskoj te su se odmah nametnula brojna pitanja. Kako? Zašto? Kolike su šanse da se to ponovi?... Logična pitanja koja zahtijevaju logične odgovore. No, čini se da tako ne misli i gradonačelnik Milan Bandić.

Naime, njegov je odgovor na pitanje trebaju li se građani bojati rupe glasio: “I ja sam se napio prije 24 godine i možda ću se za 24 godine ponovno napiti. Dogodilo se.”

Dogodilo se to da se otvorila rupa i da se gradonačelnik napio. Ali nije se dogodilo to da je itko shvatio kakve to ima veze jedno s drugim. Već je to postalo i pravilo kada su u pitanju osebujne izjave prvog čovjeka grada za koje se može reći da su mu postali i zaštitni znak.

Pa kada se kaže kako je Milan Bandić dao komentar u svom stilu, zna se o čemu je riječ. O tome da se 2013. godine prozvao Batmanom koji “lovi snježne pahulje, jede snijeg i liže asfalt”. Kada su se vodile polemike o vodi na Vrbanima, gradonačelnik se pak pretvorio u “žapca ispijajući vodu“. Tu je i kritika o zlatnim WC-ima zbog kojih “kumice iz Čučerja moraju završiti informatički tečaj da bi naučile kaj znači push“.

Ipak, rješava gradonačelnik svaki problem i obećaje da će “dubiti na trepavicama”. Na specifičan način motivira i radnike pri asfaltiranju, i to riječima: “Ako bude rupa, ima da vas nema.“ Nema zato rupa na Dolcu otkad je završilo uređenje koje je gradonačelnik opisao kao “šminkanje kad se cura ide udavati pa je nije Bog obdario vrijednošću”. A ušminkani su valjda i Kozari putovi koje je nedavno usporedio s – Manhattanom.

Zahvaljujući specifičnom načinu komunikacije, za gradonačelnika nema pitanja na koje nema odgovor. No, problem je što taj odgovor izaziva samo čuđenje i još više pitanja. Kažu da se o ukusima ne raspravlja, tako da ne treba raspravljati o popularnosti gradonačelnika. Neki ga vole više, neki manje, neki uopće ne. No, sigurno je kako se i jedni i drugi i treći ponekad, ako ne i često, zapitaju što je pjesnik htio reći i ne bi li možda umjesto šale ipak bilo korisnije čuti konkretnu informaciju.

Komentara 27

JO
jomic2
18:54 11.04.2016.

Nakon jednog Bandićevog odgovora, svim njegovim mrziteljima (koji su manjina u Zagrebu) se podigne tlak.

Avatar think pink
think pink
18:58 11.04.2016.

kad čovjek nema što pametno za reći - onda daje ovakve besmislene odgovore.

Avatar Idler 3
Idler 3
18:04 11.04.2016.

Poštovana autorice, svaka čast na uočenom sam kaj ste vi prvi koji o tom pišete iako mu "provale" nisu od pred koji dan. Provaljuje on već duuuuugo, dugo, a nitko ga se ni sjetil pitat o čem on to. Isto se još nitko ni dosjetil pobrojat njegva lažna obećanja i priupitat o tom no i ovo napredak, svaka čast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije