Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP-ova afera mail

Nakon izbora “bum te tužil”

24.05.2018.
u 19:25

Aleksandra Kolarić optužuje svog protukandidata Denisa Hrestaka da joj prijeti, on opovrgava i najavljuje da će podići privatnu tužbu.

Taman u jeku Vladine afere s mailovima i zagrebački SDP-ovci koje u lipnju čeka izbor za šefa zagrebačke organizacije dobili su svoju “mini” mail aferu.

Kandidatkinja za šeficu zagrebačkog SDP-a Aleksandra Kolarić optužuje svog protukandidata Denisa Hrestaka da joj je putem maila prijetio izbacivanjem iz organizacije pobijedi li na izborima i postane novi šef zagrebačkog SDP-a.

Povlašteni tretman

– Neka prođu ovi izbori, a onda ću potegnuti pitanje stranačke odgovornosti, a prema svemu sudeći ova epizoda će doživjeti i pravosudni epilog – napisao je kandidat Hrestak u e-mail prepisci koja se vodila između Aleksandre Kolarić, kandidata za šefa zagrebačkog SDP-a, šefa stranke Davora Bernardića i dvojice potpredsjednika SDP-a Zlatka Komadine i Rajka Ostojića.

1/8

Do te je korespondencije, inače, došlo nakon što je Kolarić na zadnjoj sjednici Glavnog odbora stranke tražila od vodstva SDP-a da razjasni je li Denis Hrestak imao povlašteni tretman kao kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a, odnosno je li neovlašteno koristio stranačke baze članstva u svoju korist.

Kolarić s kojom smo jučer razgovarali kaže kako joj je Hrestak i mimo mailova, a preko drugih osoba iz zagrebačkog SDP-a, poručio kako će protiv nje podići privatnu tužbu zbog izrečenog na račun njega čim postane novi šef zagrebačke organizacije.

Prozvani Denis Hrestak koji slovi kao kandidat Iblerova trga kaže pak kako on nije prijetio Kolarić da će je izbaciti niti bi to, kaže, uopće i učinio da postane šef organizacije.

– Ali Kolarić će morati odgovarati za izgovorenu riječ. Ja je mislim tužiti jer ne mogu dopustiti da govori protiv mene sve što govori. Demokracija nije da svatko govori i radi što hoće. To je anarhija. Demokracija podrazumijeva odgovornost za izrečeno. Prije nego nešto kaže, Kolarić bi to morala provjeriti. Mene optužuje da imam biračke popise, a istovremeno njezin izborni stožer zove ljude okolo – kaže Hrestak.

Ne vidi razloga, dodaje, za ovako žestoke napade na sebe.

– Svi smo kolege, dugo se poznajemo. Čemu sve ovo – kaže Hrestak.

U svakom slučaju jasno je da će kampanja koja, na svu sreću, neće trajati dugo, biti poprilično žestoka. Dio kandidata žali se i kako im neki šefovi mjesnih organizacija stranke ne žele odobriti termine za predstavljanje. A nekim kandidatima, konkretno Kolarić i Čičak, nudilo se da termin održe zajedno.

Inače, zanimljivo je i da će pravo glasa na izborima imati 2502 člana, što je oko tisuću članova više nego prije svega koji tjedan. Toliko ih je u međuvremenu platilo svoju članarinu, što je uvjet da se može pristupiti glasanju. I to nakon što su se trojac – Kolarić, Čičak i Maras izborili da se članstvu koje nije imalo podmirenu članarinu dade dodatni rok da uplate zaostatke, točnije do 15. svibnja.

Prvo sučeljavanje kandidata

Inače, prvi krug izbora za šefa zagrebačke organizacije kojeg ne čeka nimalo lagan posao podizanja stranke na noge održat će se 10. lipnja, a drugi krug tjedan dana poslije. Članstvo bira između petero kandidata – Aleksandre Kolarić, Denisa Hrestaka, Alena Čička, Gordana Marasa i najnovijeg kandidata, javnosti potpuno nepoznatog Rade Nesvanulice. U iduća dva tjedna kandidati će se predstavljati članstvu po organizacijama, a bit će održano i međusobno sučeljavanje. Prvo takvo u petak u organizaciji Foruma mladih. 

Komentara 1

Avatar maxist
maxist
13:14 26.05.2018.

gdi je nestala nekadašnja prva frula sdp-eje....Opa čićka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije