Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
palčići se izborili

Nakon četiri godine čekanja konačno u gradskom prostoru!

palčići
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/10
17.11.2013.
u 17:32

Puštanjem 2500 balona u zrak obilježen Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju

Puštanjem 2500 balona u zrak, Klub roditelja nedonoščadi Palčići obilježio je Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju danas u ulici Slavka Batušića u Španskom gdje su nakon četiri godine čekanja dobili gradski prostor na korištenje. Bilo je to veliko slavlje za udrugu jer su se dosad okupljali u najstarijoj hrvatskoj bolnici Sveti duh. Mališani rođeni prije 37. tjedna trudnoće u ulici Slavka Batušića nakon izlaska iz bolnice imat će priliku, uz educirane terapeute, raditi senzoričke vježbe, radnu terapiju i fizioterapiju.

– Organizirat ćemo družionice i kreativne radionice za članove, a rado ćemo primiti i djecu iz kvarta, rekla je Željka Vučko, predsjednica udruge Palčići, i sama majka prerano rođenog djeteta. Uskoro kreće radionica izrade božićnog nakita. Palčići iz Zagreba balone su pustili točno u podne, kada su isto učinile i podružnice u Osijeku, Rijeci, Puli, Čakovcu, Splitu i Dubrovniku. Na balone su bake, djedovi, majke i očevi prerano rođene djece ispisali imena svojih Palčića.

– Željeli smo pokazati koliko ih ima, a simboliziraju njihovu hrabrost i našu snagu, kažu roditelji iz Kluba te dodaju da je prijevremeno rođenje vodeći uzrok smrti novorođenčadi u razvijenim i nerazvijenim zemljama te drugi po redu uzrok smrti djece do pete godine starosti u Hrvatskoj.

– Godišnje se prijevremeno rodi 40 tisuća djece zbog čega je potrebno stalno podsjećati na taj problem i senzibilizirati javnost, rekao je gradonačelnik Milan Bandić, koji je došao predati gradski prostor.

>>Palčići - prva udruga za brigu o prerano rođenima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije