Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALA POBJEDA

Nakon 16 godina borbe: Stanovnici Trnave dobili spojnu cestu prema Čulincu

Trnava - kvart kojemu idu bune: U listopadu su se okupili zbog prometnog kolapsa
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/5
06.05.2020.
u 08:43

Za građane Trnave ali i  za one iz Gornje i Donje Dubrave koji su u tranzitu će to biti veliko olakšanje, pogotovo kad se oslobodi željeznički promet, jer će rasteretiti pružni prijelaz, kazao je predstavnik Građanske inicijative Trnava-Donja Dubrava Ivan Forgač.

Na ulice su s transparentima izlazili dva puta, tražeći način da ogromne gužve izazvane pružnim prijelazim u njihovom kvartu konačno prestanu. Zato su, kažu nam, sretni što se taj problem barem djelomice počeo rješavati.

Dovršeno je, naime, produljenje ulice Resnički put u Donjoj Dubravi, kojom stanovnci Trnave po prvi puta imaju izlaz iz naselja prema Čulinečkoj cesti, time zaobilazeći pružni prijelaz na Branimirovoj ulici koji godinama stvara kilometarske kolone u njihovom kvartu. Produljenje Resničkog puta bio je to jedan od mnogo njihovih zahtjeva, a predstavnik Građanske inicijative Trnava Donja-Dubrava Ivan Forgač izrazio je svoje zadovoljstvo. 

Foto: Daniel Pavlić

- Građanska inicijativa je pogurala taj projekt koji se planira već 16 godina i tek sad je Grad našao načina da to riješi. Za građane Trnave ali i  za one iz Gornje i Donje Dubrave koji su u tranzitu će to biti veliko olakšanje, pogotovo kad se oslobodi željeznički promet, jer će rasteretiti pružni prijelaz - kazao je Forgač. 

Ulica Trnava, kazali su nam tada, jedina je cesta između Svetica i Sesveta koja spaja Slavonsku aveniju s Branimirovom. Rampa na pružnom prijelazu predugo stoji spuštena pa prolazak tom ulicom, koji u normalnim okolnostima traje oko pet minuta, može se u udarnom vremenu produljiti na sat i pol vremena. Zato se stanovnici osjećaju zatočeno u vlastitom kvartu i ne mogu izaći iz svog dvorišta, a kamoli kvarta bez da provedu bezbrojne minute čekajući da prođu kolone vozila. Osim izgradnje spojne ceste prema Čulincu, stanovnici Trnave traže i da se kao permanentno rješenje sagradi nadvožnjak ili podvožnjak preko pruge, uredi bolja semaforizacija raskrižja Branimirova-Osječka-Trnava i da se modernizira sustav spuštanja brklje na pružnom prijelazu. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije