Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U školskim klupama

Najveće povećanje broja đaka ove godine ima OŠ Mihaela Šiloboda

sv martin pod okićem
07.09.2010.
u 11:18

Samoborske škole, kaže pročelnik D. Fabek, bilježe stalno smanjenje broja učenika, a najmanji razred ima samo jednog učenika.

Prvo školsko zvono u pet je samoborskih osnovnih škola jučer okupilo 3067 osnovnoškolaca u 147 razreda. Je li se broj učenika u odnosu na proteklu školsku godinu osjetnije promijenio, upitali smo pročelnika Ureda za društvene djelatnosti Damira Fabeka.

– Broj učenika u samoborskim se školama neprekidno smanjuje. Najveće kontinuirano smanjenje broja učenika bilježi OŠ Rude, koju su 2009./2010. pohađala 174 učenika, a danas ima 169 đaka – objašnjava pročelnik Fabek. Dok je u školi u Rudama učenika manje, u OŠ Mihaela Šiloboda u Sv. Martinu pod Okićem ove školske godine, kaže Fabek, njihov se broj najviše povećao. Ipak, to za male Svetomartince ne znači i najveću gužvu među školskim zidovima – OŠ Mihaela Šiloboda jedina je škola sa samoborskog područja u kojoj se nastava održava u jednoj smjeni.

– Za razliku od OŠ Mihaela Šiloboda sve ostale škole rade u dvije smjene. Na sreću, učenika nigdje nema toliko da bi se morala uvesti i treća smjena. Najveći su razredi u OŠ Bogumila Tonija, no i ondje u okviru pedagoškog standarda – primjećuje Fabek i dodaje da je rekorder u najmanjem broju učenika u razredu Osnovna škola Nova Sela, Područna škola OŠ Milana Langa iz Bregane, gdje je u razredu – samo jedan učenik!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije