Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grmljavina i kiša

Naglo pogoršanje vremena u Zagrebu, grom zapalio kuću

Udar groma zapalio je krov kuće u Ježdovcu
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/14
22.08.2019.
u 16:01

Požar kuće u Ježdovcu kraj Zagreba brzo je ugašen i nitko nije stradao

Mnoge Zagrepčane danas je nešto poslije podneva iznenadilo jako pogoršanje vremena, s grmljavinom i kišom. Vatrogasci su između ostalog imali intervenciju u Ježdovcu kraj Zagreba, gdje je grom udario u kuću.

Kako navode 24 sata, udar groma zapalio je krov kuće oko 13 sati, a požar je brzo ugašen i nitko nije stradao.

- Počela je grmljavina, sijevalo je na sve strane, ali taj tren kad je grunulo, zatresli su nam se prozori, bilo je strašno - rekla je susjeda za 24 sata.

Iako se pojavila informacija da je grom uzrokovao i požar kuće u Brezovičkoj ulici u Novom Zagrebu, 24 sata navode kako se zapravo radilo o tome da je jedan muškarac krenuo paliti drvene letve baš kad je počelo nevrijeme te više nije mogao kontrolirati vatru koja se proširila na kuću.

Udar groma zapalio je krov kuće u Ježdovcu
1/15

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar kvasac60
kvasac60
14:34 22.08.2019.

Grom ne udara.Munja je ta.Munja sprži zrak oko sebe. Vrući zrak se širi i titra. To brzo titranje zraka stvara pucketav, klopotavi zvuk koji zovemo grom

MT
makan tahi
14:49 22.08.2019.

došao je lik ispitati gromobrane a ja ga pitam šta udara, grom ili munja a on veli da ni jedno ni drugo nego su to posljedice munje i njenog pražnjenja, a šta je s gromobranom- da je to zastarjeli naziv,v, a da novi nije munjobran

DE
deda1234
20:03 22.08.2019.

Ps. Jezdovec spada pod Zagreb....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije