Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADOVI NA LIVADI

Nacionalnu knjižnicu i fontane spajat će još jedan pothodnik, izgradnja počinje danas

Nacionalna i sveučilišna knjižnica
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/5
30.10.2017.
u 09:41

Inicijalnim su projektom planirana četiri pothodnika u kojima su trebali biti senzori koji bi prema pješacima regulirali rasvjetu

Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu s fontanama uskoro će spajati još jedan pothodnik. Radovi na njemu počinju danas u osam sati, a nalazit će se na južnom dijelu Sveučilišne livade, ispod zapadne prometnice Ulice Hrvatske bratske zajednice.

Treći je to od četiri planirana pothodnika, s tim da će druga dva vodoskoke spajati s Trnjem. Podsjetimo, u inicijalnom projektu fontana zamišljena su četiri pothodnika u koje su se trebali ugraditi senzori koji reagiraju na prisutnost građana te im prilagođavaju rasvjetu, a na zidovima hodnika pod zemljom trebale su se ispisivati poruke koje bi se ostavljale na portalu “Trnje post-it”, svojevrsnoj internetskoj oglasnoj ploči stanovnika kvarta uz fontane.

Također, u prvotnim se planovima, prije samog početka bilo kakve izgradnje ispred Nacionalne knjižnice, govorilo i o tome kako će se fontane pretvarati u klizališta. Prve dvije otvorene su prije Božića 2012. godine, dok su prošle godine napravljene još tri. Ove posljednje najavljivane su bile još prije dvije godine, ali tadašnja ih je gradonačelnikova zamjenica Sandra Švaljek, koja je u to vrijeme vodila grad, izbacila iz proračuna za tu godinu. Fontane je projektirala arhitektica Helena Paver Njirić, a koštale su oko pedeset milijuna kuna.

Komentara 6

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:49 30.10.2017.

Hm, a sada bi se mogla tamo u pothodniku napraviti i postaja buduće žičare kojoj je otet novac iz proračuna, da bi se pomirile strasti u megalomaniji. Inače, u tom dijelu iz jednog dijela grada, dakle starog Trnja preko ceste prolazi dnevno 100 ljudi, jer svi drugi idu tim putem automobilima budući da je poguban za pješake i nitko normalan ne riskira život krečući se preko ulica koje imaju autobusnu traku i dvije vozne trake sa svake strane. Ali kad su bezvezne špricalice u bojama i bez boja u pitanju, nema te lovice koju Zagreb ne može baciti na bedastoće, da bi isčašeni karakteri imali spomenike gluposti.

Avatar comandante
comandante
07:00 31.10.2017.

konačno jedan kapitalni projekt od životne važnosti za gradjane... zamislite samo ljepotu.. uzmeš knigu u knjižnici i kroz velebni,osvijetljeni prolaz koji ćemo platiti 10-zk mi.eurića, sjedneš na klupice kraj prskalica od 50 mil. kuna i uživaš čitajući a oko tenbe zelenilo širine 2-3 metra i po 4 trake sa svake strane i tisuće aute koji bruje i ispuštaju plinove a ti lijepo uživaš u miru i čistom zraku... sve je to nama naš seljonačelnik omogućio..samo neka pršće i blješti.. a to što stotinjak metara dalje ljudi u Trnju nemaju vodu.. zar je to bitno?

Avatar tituš
tituš
09:53 30.10.2017.

zašto podhodnik u kojemu će zagrebački pesi pišati i kenjati, mladi se drogirati, zašto nije sebi napravio slavoluk pobjede, pa preko obje ceste, da se može iz suda drito u NSK, ma mogao je nešto "cakleno" panoramsko, zašto ide u podzemlje ... lik iz podzemlja na čelu grada ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije