Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLAZAK IZ MRAKA

'Na Univerzijadi sam kupila svoje druge adidasice u životu, po prve sam išla u Trst 70-ih'

Foto: Pavao Cajzek
07.07.2019.
u 22:12

Odjednom bilo je svega, a, što je najvažnije dućani, kafići i restorani bili su otvoreni i u ponoć

S trogodišnjom utakmicom Plave devetke u nogama Univerzijada je novinarskoj ekipi gradske rubrike i iskusnim kolegama iz sportske bila samo još jedan poveći zadatak. Bili smo navikli raditi danonoćno. Stoga, bilo je prirodno da Večernji list može i treba biti službeni glasnik studentskih sportskih igara. Naravno, za nas je Univerzijada počela tjednima prije službenog otvaranja – napravili smo englesko-njemačko-hrvatski vodič sa svim sportskim, kulturnim i zabavnim priredbama i događanjima u Zagrebu i okolnim gradovima u kojima su se održavala natjecanja.

– Dobil sam uniformu – ponosno je rekao naš legendarni dostavljač Ljubo koji je šarenu majicu sa Zagijem nosio još godinama kao i mnogi kolege grafičari. Zapravo je Univerzijada bila iskorak Zagreba iz 80-ih godina obavijenih redukcijama struje i redovima za kavu, deterdžent, benzin. Odjednom bilo je svega, a, što je najvažnije dućani, kafići i restorani bili su otvoreni i u ponoć. Koncerti su počinjali u 23 sata pa smo i mi novinari iz gradske i sportske mogli nakon posla uhvatiti još poneki zalogaj i piće na terasama. U press centru za strane izvjestitelje bio je otvoren “djutić” u kojem sam kupila svoje druge Adidas tenisice u životu. Po prve sam 70-ih išla u Trst.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije