Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Na Škorpikovoj još neće staviti bukobrane obećane 2007.

Škorpikova ulica
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
27.12.2013.
u 19:00

Pitajte, uz pomoć Večernjeg lista, kako do boljeg života u kvartovima

Tko dopušta postavljanje repetitora, što je s parkom u Ulici Matije Divkovića te kada će se postaviti bukobrani, samo su neka od brojnih pitanja koja su postavili stanovnici Španskog u kojem je Večernjakov tim održao kvartovsku tribinu “Želite li bolji kvart?”.

Održavanje igrališta

Kako smo obećali našim čitateljima, u današnjem broju donosimo odgovore na neka od pitanja, a s njima ćemo pratiti i jesu li pročelnici održali svoja obećanja.

Stambena zgrada u Ulici Matije Divkovića imala je najljepši park u kvartu Špansko, pun zelenila i sprava za igranje. Dok su sprave još ostale i održavaju se, zelenilo je nestalo. Postoji li mogućnost potravljivanja? Naime, na nekim mjestima drveće je pustilo korijene i podiglo kocke kojima su popločeni putovi pa se ljudi spotiču.

Dinko Bilić: Park uz stambenu zgradu u Ulici Matije Divkovića nalazi se u sustavu redovitog održavanja podružnice Zrinjevac. Urbana oprema parka održava se u funkcionalnom stanju, a stari i dotrajali dijelovi sprava po potrebi se zamjenjuju novima. Obnovi travnjaka u parku pristupit će se u proljeće 2014. godine sukladno raspoloživim financijskim sredstvima.

Tko je dopustio postavljanje repetitora za mobilne uređaje na Trgu Ivana Kukuljevića 1 i 2 u blizini vrtića, škole, dječjih igrališta? Oni zrače i štetno utječu na zdravlje ljudi. Kada će se ukloniti?

Dinko Bilić: Prema Pravilniku o jednostavnim građevinama i radovima mogu se izvoditi radovi na postojećoj građevini kojima se postavlja elektronička komunikacijska oprema.Rješenje donosi Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a prema citiranom pravilniku, za radove se ne izdaje nikakav akt iz nadležnosti Grada Zagreba. U nadležnosti građevinske inspekcije bi bio inspekcijski nadzor kojim bi se utvrđivalo postojanje rješenja iz članka 196. zakona, a Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja trebala bi biti nadležna za postupanje po prijavama vezanima za zračenje.

U parku u Ulici Matije Divkovića postavljena je rasvjeta koja više šteti nego koristi. Sada je noću lijepo vidljivo huliganima koji se skupljaju na “piće” ili “dim”. Postoji li mogućnost isključenja te rasvjete ili postavljanja rasvjete koja ima svjetlo usmjereno prema dolje? Tako bi se vratili i šišmiši i ostale noćne životinje koje su bile dio našeg parka.

Dinko Bilić: Priprema se zamjena neekoloških i energetski neučinkovitih svjetiljaka, a kao privremeno tehničko rješenje nastojat ćemo smanjiti svjetlosni tok za još jednu klasu na spomenutoj javnoj rasvjeti.Rješenje o postavljanju bukobrana na križanju Škorpikove i Aleje Bologne dostavljeno je još 2007. godine. Nikada nisu postavljeni, zašto?

Dinko Bilić: Za rješavanje tog problema nužna je izrada strateške karte buke. Temeljem nje utvrdit će se prioriteti i način zaštite od buke u pojedinim dijelovima grada. S obzirom na navedeno, programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području grada Zagreba u 2014. nije planirana izrada projektne dokumentacije, kao ni gradnja objekata zaštite od buke na toj lokaciji.

Komentara 1

RG
robert g.
09:10 28.12.2013.

bukobrani?a kaj s drugim dijelovima grada?svasta!ko se pametan toga sjetio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije