Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plivanje

Na minus dva u zagrebačkom moru za jačanje imuniteta

Ivan Ivezic
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/9
02.12.2020.
u 11:47

Trener triatlonaca uronio u Jarun po hladnoći

Ivan Ivezić trener je u triatlon klubu “Zrinski”, a jučer ujutro na minus 2 stupnja plivao je u Jarunu. Praksa mu je to, kaže 46-godišnjak, još od siječnja, a donosi, ističe, mnogo benefita za zdravlje.

- Prijatelj me nagovarao dugo vremena na to i nikako da se odlučim. I krenuo sam s tim u siječnju. Dobro sam se raspitao od ljudi koje znam da to već godinama prakticiraju te pogledao dokumentarce i čitao o tome - govori Ivezić.

U hladnoj vodi se ne smije, dodaje, biti dulje od petnaestak minuta, no, za početnike vrijedi da oni ne smiju biti dulje od sedam ili osam minuta.

- Isprva je šok, no, dok zaplivate se naviknete. Izvrsno je za zdravlje jer nam tijelo hladnoću prepozna kao opasnost kojoj se mora oduprijeti. Zato se čovjeku stisnu periferne kapilare i sva krv odlazi u organe. Na taj se način prokrvljuju pluća, srca, mozak... - objašnjava trener.

S tim planira i nastaviti dalje, a posebice mu je to pomoglo nakon što se razbolio.

- Imao sam Epstein Barrov virus i kao posljedica toga mi je ostao kroničan umor. Plivanje mi je zaista pomoglo da povratim snagu - prisjeća se 46-godišnjak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije