Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA VEČERNJEG

Na Ilici neće biti uspornika, ali se širi škola u G. Kustošiji

25.08.2015.
u 12:19

Trenutačno djeca iz Gornje Kustošije moraju prijeći Ilicu da bi došla do škole, zbog čega su svakodnevno u opasnosti

U sklopu Večernjakove akcije za sigurnost najmlađih u prometu od čitatelja smo primili dojavu o opasnoj lokaciji za školarce na Ilici kod Osnovne škole Kustošija te provjerili kod nadležnih zašto nema reakcije.

– Da bi došla do škole, djeca moraju prijeći Ilicu, i to na mjestu gdje je već bilo nesreća, na sreću, lakših – rekao je čitatelj te objasnio kako i roditelji, ali i škola već godinama apeliraju na nadležne da se postave uspornici.

Prevelike vibracije

– Svakodnevno gledamo nesavjesne vozače koji jure i prolaze kroz crveno svjetlo, no nitko ništa ne poduzima – rekao je čitatelj s čijim su problemom nadležni upoznati, no kako kažu, na toj se lokaciji ležeći policajci ne mogu postaviti.

– Zbog intenzivnog prometa na Ilici stanari okolnih zgrada već se sada suočavaju s izrazitom bukom i vibracijama, čak je bilo slučajeva pucanja zidova. Da se u tim uvjetima postave uspornici, situacija bi bila još gora – objasnio je Josip Jelić, predsjednik Gradske četvrti Črnomerec, te poručio kako se ipak radi na tome da se problem riješi na drugi način.

Projektna dokumentacija

Naime, za sada područnu školu u Gornjoj Kustošiji pohađaju samo učenici od 1. do 4. razreda, dok ostali moraju putovati u Donju Kustošiju. Ipak, radit će se na proširenju područne škole kako bi je pohađali i učenici do 8. razreda.

– Kada se dovrši škola, učenici više neće morati prelaziti Ilicu da bi došli do škole i bit će puno sigurniji – objasnio je Jelić te rekao kako će projektna dokumentacija za nadogradnju uskoro biti završena, a zatim počinje realizacija projekta.

Komentara 5

DI
dimnajac
14:08 25.08.2015.

Glavno da će neki rođo ili kum dograđivat školu. Nije bitno što bi bolje namješten semafor i kamere bili jeftiniji (a vjerojatno bi od dogradnje škole bio jeftiniji i pothodnik, koliko god ga tamo bilo teško napraviti)...

DZ
davor_zg
04:35 26.08.2015.

ljudi moji, ilica i uspornici? treba det kameru i snimati idiiote na crveno i po žepu ga opalit

Avatar komentator.zgb
komentator.zgb
18:52 25.08.2015.

Nije loše niti rješenje koje sam vidio u Kutini i Ivanić Gradu .. Podna solana svijetla koja bljeskaju duž zebre.. Super se vide i po danu. Mahinalno usporiš.. Ja bih to postavio ispred svake škole i vrtića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije