Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sveta nedelja

Na gradonačelnikovu zemljištu bazna stanica, građani se bune

antena Sveta Nedelja
Daniel Kasap/Pixsell
09.01.2014.
u 13:37

Stanari u Brezju pored Svete Nedelje spremaju tužbe jer je bazna stanica VIP-a pored obiteljskih kuća, pa se oni boje za djecu i unuke, koja se tamo i igraju

Bazna stanica u Brezju pored Svete Nedelje, veličine 36 metara, digla je na noge mještane okolnih ulica, njih osamdesetak, koliko ih je potpisalo peticiju za njeno uklanjanje. Stanica je postavljena na zemljištu gradonačelnika Drage Prahina, koje stoji uz samu autocestu.

Većina njih živi u kućama u neposrednoj blizini, a svoju su molbu zajedno s potpisima poslali Gradu Svetoj Nedelji kako bi o tome raspravili na skupštini, no i svim nadležnim ministarstvima te su se povezali s Hrvatskom udrugom za zaštitu od elektromagnetskog zračenja, koja se formirala nakon uzastopnih prosvjeda stanara Vrbana III, koji su se bunili zbog antena na krovu trgovačkog centra Point.

– Postavili su tu stanicu a da nitko ništa o tome nije znao, samo su se jednog dana pojavili bageri. Bojimo se za djecu i unuke, kojih je puno u tim kućama, a sedmero djece jedne obitelji svakodnevno se igra ispod stanice – kazao je nositelj peticije Joso Štimac te dodao da je bazna stanica, kojoj je vlasnik VIP, u funkciji.

Od borbe ne odustaju, kažu sustanari, sa stanovnicima Vrbana III radit će na promjeni zakona o elektromagnetskom zračenju, a uskoro kreću i s privatnim tužbama.

– Konzultirali smo se s odvjetnikom, koji kaže da možemo tužiti zbog umanjenja vrijednosti nekretnina, a svatko će ići s pojedinačnom tužbom – kaže Štimac. Gradonačelnik Prahin kaže da on ne izdaje dozvole, te da se stanovnici žale samo zato što se radi o njegovoj zemlji. – Nije to prva bazna stanica u Svetoj Nedelji. Jedna je točno iznad Doma zdravlja – kazao je Prahin. U Vipu kažu da su dobili sva potrebna dopuštenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije