Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izmjene

Na Gornjem gradu parkiranje 150, a na Savici 10 kuna

parkiralište
Foto: Stjepan Bubalo
1/3
14.10.2015.
u 14:00

Snižena je dnevna karta (kazna) na Gornjem gradu jer su se vozači masovno žalili na njenu visinu pa ni naplata nije bila učinkovita

Od ovog tjedna, ako parkirate automobil na Gornjem gradu, a niste stanar, platit ćete kaznu od 150 kuna. Da ste isto učinili još u nedjelju, platili biste 500 kuna. Riječ je o izmjeni dosadašnje gradske odluke kojom se želi uvesti veća naplata kazni jer su se vozači masovno žalili na visokih 500 kuna. Podsjetimo, kaznu za parkiranje Grad je uveo krajem 2014. godine nakon što je Upravni sud zabranio praksu rezervacije parkirališta na Gornjem gradu samo za stanare, a kojom su željeli demotivirati ostale vozače da ondje parkiraju i stvaraju gužvu u staroj jezgri.

Osim ove novosti, od ovog tjedna vozači svoje automobile mogu povoljnije parkirati i na velikom parkiralištu uz tržnicu Savica te na Radničkoj cesti.

Ondje je cijena za cijeli dan (od 7 do 20 sati kada se parkiranje naplaćuje) 10 kuna, no ako parkirate i ne kupite kartu kaznu, odnosno dnevnu kartu, platit ćete 30 kuna.

Komentara 5

2X
2Xgeneral
07:49 28.12.2015.

matan miki krade zagrebčane na dnevnoj bazi. kod palače pravde ( 2 zona ) sat parkiranja košta 3 kune ali na automatu morate uplatiti minimum 9 kuna ( tri sata ) bez obzira koliko ćete ostati!!! lopovluk kojem treba stati na kraj. što radi inspektorat???? pije kavicu???

DU
Deleted user
09:51 15.10.2015.

bitno je da se oko bolnica nista ne mjenja,radnicka i savica jaka fora

Avatar TucTuc
TucTuc
00:50 28.12.2015.

Kad mi kupis auto, onda mi naplati komadic asfalta gdje je ugasen i ne zagadjuje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije