Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smotra Sveučilišta

Na fakultete mame kosturi, Pepper i najljepši osmijesi

Smotra Sveučilišta
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/10
24.11.2017.
u 17:49

Predstavlja se više od 80 ustanova iz cijele Hrvatske, čiju ponudu budući brucoši mogu provjeriti još danas od 10 do 18 i sutra od 9 do 15 sati

Na štandu Farmacije posjetitelji su analizirali krv, kod novinara se mogao snimiti TV prilog, a fizičari su održali predavanje “Zašto nema nezaposlenih fizičara?”. Svaki se fakultet potrudio kako bi sadašnji studenti što kreativnije privukli buduće na Smotri Sveučilišta koja je jučer počela u Studentskom centru.

Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) otišao je toliko daleko da je uz “obične ljudske promotore” regrutirao i Peppera. Humanoidni robot milog izraza lica osvojio je posjetitelje te svakome poručio kako je najbolji fakultet FER, a pritom je plesao na AC/DC, rukovao se te pozirao na selfijima.

Da bude skup i sladak

– Inače može raditi puno stvari, ovisno o tome za što ga se isprogramira, no danas je ovdje da bude skup i sladak. Pa poanta smotre je promocija, a tko bi odolio ovome licu – govori kroz smijeh Marko Švec s FER-a te dodaje kako studenti imaju i ozbiljna pitanja. Zanima ih koliko je teško upisati fakultet, kakvi su profesori, koje su im mogućnosti za zaposlenje...

– Mladi sve više pri odabiru fakulteta paze da to ne bude samo nešto “fora” nego i da mogu naći posao. Zato im preporučujemo Stomatološki fakultet koji je jako isplativ, i novčano i društveno, jer su stomatolozi traženi i cijenjeni – kaže Krešimir Domazet, student treće godine stomatologije koji je fakultet predstavljao na “štandu najljepših osmijeha”, gdje su posjetitelji mogli popravljati zube na fantomu, modelu glave s umjetnom čeljusti.

Upravo je Stomatologija jedan od fakulteta koji zanima maturanticu Martu Maletić. Na smotru je s razredom došla iz Bjelovara, a ističe kako su joj odgovori na pitanja jako pomogli u odabiru fakulteta.

Našalili se na svoj račun

– Svima učenici postave super pitanja, a samo nas pitaju jesmo li već radili rektalni pregled krave – kaže Niko Ivkić, student veterine, fakulteta koji se stoga ove godine odlučio našaliti na svoj račun pa su na smotru donijeli kostur konja na kojem su demonstrirali kako se radi rektalni pregled.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije