Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Piva na placu

Na Dolcu će se moći probati piva šest odličnih craft pivovara

Zagreb: Craft Table s pivovarom PriMarius
Sandra Simunovic/PIXSELL
03.10.2022.
u 20:29

Najpoznatija zagrebačka tržnica ugostit će neke od najpoznatijh domaćih craft pivovara. Iskoristite tople dane i probajte još malo piva u svakom Zagrepčaninu poznatom ambijentu

Iznenadni topli dani donose nam priliku da još malo uživamo u pivu. U Zagrebu će se od 5. do 9. listopada, dakle od sutra, održati pivski festival na jedinstvenom i svima poznatom mjestu – Dolcu. Piva na placu je novi festival usmjeren na promociju craft pivarstva. Ako sve prođe kako treba, odnosno festival bude posjećen, organizator najavljuje kako će ga iduće godine postaviti i na drugim tržnicama u Zagrebu. Uz glazbu nekoliko DJ-a i hranu Plac kitchen & grilla iz njihova wurst asortimana, svoja će piva Zagrepčanima ponuditi šest pivovara, Zmajska, Pulfer, Crafter's, Pivionica, Primarius i Houblon. U subotu će se posjetitelji moći nasmijati i uz stand up komičare iz Lajnapa.

Organizator događaja Marko Nežić kaže kako je do ideje došao s prijateljima, za jednog prolaska placom Dolac. - Došla nam je na pamet ideja da bi ovo moglo biti super mjesto za organizirati pivski festival i tako, riječ po riječ, našli smo se na sastanku i dogovorili suradnju, pa je nastao festival "Piva na placu". Kako smo godinama veliki ljubitelji craft scene, tako smo zamislili i ovaj festival...Krećemo relativno skromno, sa 6 pivovara, a nadamo se da će koncept zaživjeti, te da ćemo se iduće godine proširiti i moći ugostiti veći broj pivara. Inače, plan je realizacija festivala "Piva na placu" na bar sedam lokacija po Zagrebu iduće godine, govori Nežić.

29.06.2019., Zmajska pivovara, Zagreb - Festival Craft piva u Zmajskoj pivovari. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija

Šest pivovara trebalo bi, kaže, osigurati sasvim dovoljno piva za dane održavanja festivala. - Točit će se u 0.3, 0.5 i 1 litre, gdje kriglu sa našim logom možete i zadržati ukoliko to želite. Brinemo o održivosti, tako da ćemo imati povratne čaše za sve zapremnine koje će se po simboličnoj cijeni kaucirati, i moguće ih je vratiti uz povrat novca ili zadržati. Naplata će biti centralizirana, kupite odrađeni broj bonova koje možete zamijeniti za pivo na jednom od šest štandova naših pivara, kaže Nežić.

Piovare koje će nuditi svoja piva na festivalu "Piva na placu" dobro su poznate domaćim ljubiteljima piva. Zmajska je prva novovalna craft pivovara u nas, Pivionica se probila svojim lagerom pravog zagrebačkog imena Fulir. Pulfer je također pivovara vezana ponajviše za Zagreb što se isto vidi po imenu, a poznata je po svojim inovativnim pivima. Primarius je u ovom trenutku jedna od najpopularnijih pivovara, Crafter'sova piva upoznali ste, ako nigdje drugdje, na InMusicu i ivanićkoj Bućijadi, Houblon je mlada i ambiciozna pivovara iz Dubrave. Na Dolcu će se nuditi piva Zagrepčanima vrlo poznatih craft pivovara, ovaj puta u samom središtu Zagreba!

Ključne riječi

Komentara 2

DU
dugi
21:25 04.10.2022.

Znaci da cemo piti/isprobavati ' pivovare". Svaka cast, to jos nismo vidjeli nigdje u svijeu. Eto i opet smo prvi.

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
10:42 04.10.2022.

Gastronomija u gradu je spala na burgere i kraft splačine. Baš jadno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije