Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Društvene mreže preplavio atraktivan filmić

Na dar Zagrepčanima za Uskrs padobranom skočili sa Zagrepčanke!

Skakači sa Zagrepčanke
Foto: ADV.HR
22.04.2014.
u 09:39

Da biste na ovo uopće i pomislili, nužno je imati 500 skokova iz aviona

Ako je netko mislio da praznični Uskrsni ponedjeljak ne donosi nikakva uzbuđenja, bio je u krivu. Društvene je mreže preplavio kratki filmić na kojem dvojica mladića skaču padobranom sa – Zagrepčanke, i to na Uskrs! Jasno je da smo odmah potražili „odgovorne“ a potraga je bila kratka - profesionalci iz turističke agencije Adventure Driven Vacations.

Rade ono što vole

Kako kaže direktor agencije Grgo Miočić, riječ je o ekipi koja radi ono što voli. Sve je krenulo od jednostavne ideje o savršenom avanturističkom odmoru koja je iz hobija prešla u stalan posao za 15 iskusnih i profesionalnih vodiča. - Htjeli smo za Uskrs Zagrepčanima pokloniti malo svježine, dati im nešto malo drugačije od teške svakodnevice. Svoju radost skakanja htjeli smo podijeliti sa svima, kaže Grgo Miočić te dodaje kako je 94,6 metara visoka Zagrepčanka izabrana upravo zato jer je simbol Zagreba.

Pothvat je, kaže, pomno i pažljivo planiran i organiziran, te su za nj ishođene sve potrebne dozvole. Nije ovo prva takva akcija ADV-a, skakali su i sa Zagreb i Euro Towera, u svijetu s najvišeg hotela, 150 metara, u španjolskom Benidormu, Saphire buildinga u Istanbulu što je najviša zgrada u Turskoj visoka 210 metara, antena u Budimpešti od 300 metara.

- Mladići koji su skočili su Igor i Damir, obojica iskusni i vješti skakači. Strah je uvijek prisutan, ali to je pozitivan strah koji te tjera da prave odluke doneseš u pravo vrijeme, kaže Grgo i dodaje kako bi isto ponovili i s bilo kojim drugim Zagrepčaninom pod uvjetom da netko takav ima iza sebe godine vježbanja. - Da bi se na siguran način skočilo sa zgrade poput Zagrepčanke, potrebno je mnogo vještine, te godine padobranskog iskustva i najmanje 500-tinjak skokova iz aviona. Svaki put počinje prvim skokom!, kaže Grgo. - Htjeli bismo pokazati da u 21. stoljeću za letjeti zrakom ne moraš imati užasno tijesan kostim ili da se popeti na stijenu možete i bez paukove mreže koje izbaciš iz ruke. Kod nas je to dostupno i običnim ljudima, u trapericama, ističe.

Žele u Venecuelu

U Hrvatskoj ima dosta atraktivnih lokacija za skakanje poput Crvenog jezera u Imotskom, te Anić kuka u Nacionalnom parku Paklenica. To su lokacije na kojima su već bili a planiraju ih ponoviti u budućnosti. U svijetu ih privlače tisuću metara visoki slapovi Angel Falls u Venecueli. Skokovi nisu jedino čime se dečki bave. Tu su padobranstvo, akrobatsko letenje, slobodno penjanje i alpinizam, kajak ture po moru i avanturističke moto ture. Te sportove odnosno avanturističke aktivnosti za ovu sezonu nude kao paket aranžmane za goste iz cijelog svijeta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije