Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže da odstupi

Na dan izborne šutnje na Trgu prosvjed protiv Bandića

Milan Bandić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
20.12.2019.
u 15:45

On vrijeđa građane, vrijeđa novinare, struku, ponaša se bahato i tako više ne može - objašnjava Gordana Pasanac iz Udruge građana Siget, jednog od organizatora prosvjeda

Više od 1100 ljudi najavilo je svoj dolazak, a 2500 njih zainteresirano je za dolazak na prosvjed protiv gradonačelnika Milana Bandića koji se održava sutra, na sam dan izborne šutnje, u 16 sati. Građani se, poručuju organizatori, ne žele više gušiti u smeću, i plaćati skuplje račune za odvoz otpada, dosta im je i sramotnog, kako kažu, GUP-a. Nezadovoljni su i neprimjerenim ponašanjem prvog čovjeka Zagreba koji novinare i druge naziva pogrdnim imenima, a zabrinuti su i oko devastiranja Medvednice krčenjem šuma i pretjeranom gradnjom na turistički atraktivnim lokacijama.

 - Namjerno smo izabrali dan šutnje i predblagdansko doba za ovaj prosvjed. Bandić nam je poklonio dva "lijepa" božićna poklona, a to su stopostotno poskupljenje odvoza otpada i novi GUP koji će se izglasati u veljači. Ovo je naš božićni poklon njemu. On vrijeđa građane, vrijeđa novinare, struku, ponaša se bahato i tako više ne može - objašnjava Gordana Pasanac iz Udruge građana Siget, jednog od organizatora prosvjeda kojemu će se, kaže, pridružiti i arhitekti koji su isticali probleme s novim GUP-om. A što žele postići svojim prosvjedom?

- Želimo, naravno, da odstupi. Ne možemo trpjeti da čovjek s 400 kaznenih prijava vodi grad i upravlja gradskom kasom kad običan čovjek ne može dobiti posao čistačice ili učitelja ako ima ijednu kaznenu prijavu - napominje Pasanac. 

Udruga trenutno nemaju, kaže, financijske mogućnosti da organiziraju veliki referendum kojim će tražiti Bandićev opoziv, ali to nadaju s vremenom postići uz pomoć drugih udruga. A prosvjed, osim udruge građana Siget, organiziraju i podržavaju i  Braniteljska udruga Vidra – Veterani i društvena akcija sa Zelenim odredom, Udruga za zaštitu okoliša UZOR iz Resnika, Udruga Eko-Zagreb, Inicijativa Samoborček, Inicijativa Hipodrom te građanska inicijativa Zagreb bez zračenja.

Video: Plenković i Bandić potpisali sporazum prve faze projekta gradnje Nacionalne dječje bolnice

Ključne riječi

Komentara 3

PI
pilkodebilko
15:48 20.12.2019.

Milanu Delancu možete samo prdnuti pod prozor, on se uklopio u Kolindino "zajedništvo" i bez obzira koliko krade, ne može mu nitko ništa.

DI
dijalektičar
10:21 21.12.2019.

I ako sam star,mada je ružno vrijeme,dolazim.

PU
paul-umpe
17:37 20.12.2019.

mozete mu staviti soli na rep

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije