Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoć za istraživanja

Na Borongaju Biocentar za biotehnologiju – bez troškova 
do novih otkrića

Borongaj biocentar
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/4
25.09.2015.
u 12:10

U ponedjeljak se otvara Biocentar - inkubator za start-up i biotehnološke tvrtke kako bi postali konkurentni na tržištu

Biotehnologija i razvoj područja znanosti o životu napokon dobivaju vjetar u leđa - u ponedjeljak se na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj otvara Biocentar.

Riječ je o inkubatoru u kojem će start-up kompanijamaa, ali i postojećim biotehnološkim i istraživačkim projektima biti osigurana sva potrebna laboratorijska infrastruktura, edukativna i sadržajna podrška kako bi se biotehnološke tvrtke razvile i postale konkurentni tržišni čimbenici.

Tako su unutar samog centra uređeni poslovni-uredski prostori, ali i laboratorij u kojem će tvrtke moći provoditi bioanalizu, analizu stanica, uzgajati i skladištiti mikrobne i životinjske stanične kulture.

Centar izvrsnosti biotehnologije financiran je u okviru Operativnog programa “Regionalna konkurentnost 2007.-2013” s nešto više od 16 milijuna eura.

– Poduzetnici i tvrtke više neće morati trošiti novac za opremu, sada će je ovdje imati na raspolaganju. Hrvatska ima dugu biotehnološku tradiciju i kvalitetne ljude. Postojanje ovakvog centra otvara mogućnost provedbe projekata koji mogu voditi do proizvoda s visokom dodanom vrijednošću, što je velika prilika jednako za poduzetnike, istraživačke znanstvenike i cjelokupnu gospodarsku zajednicu– kazao je Dubravko Kičić, predsjednik uprave Biocentra.

Komentara 1

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
14:15 25.09.2015.

Kasnimo 30 godina!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije