Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BESKRAJNO ZAHVALAN

Muškarac koji je bio zarobljen u Miramarskoj: 'Bez razmišljanja je skočila u bujicu i pomogla mi'

Foto: Sanjić Strukić/PIXSELL/Screenshot HRT
1/15
25.07.2020.
u 12:38

- Kad pomislite da nema dobrih ludi, dogodi se ovo. Žena je doslovno doplivala do Josipa - kazala je njegova supruga Vladimira

Podvožnjak u Miramarskoj bio je sinoć jedan od najkritičnijih punktova u gradu pogođenim nevremenom. Nekoliko automobila ostalo je zarobljeno pod vodom, a u jednom od njih je bio i Josip Šimić koji je inače invalid pa umjesto jedne noge ima protezu.

- Stao sam, ali je auto sam od sebe nastavio dalje dok nije završio pod vodom i potonuo. Uspio sam nekako izaći van i popeti se na krov. Pomogla mi je jedna djevojka koja mi je dodala protezu i pomogla. Skočila je bez razmišljanja i beskrajno sam joj zahvalan -ispričao je za RTL.hr Šimić kojeg su naposlijetku iz bujice izvukli vatrogasci.

Tek je u subotu ujutro došao po auto nakon što je voda splasnula.

>> VIDEO Podvožnjak u Miramarskoj - u subotu popodne nakon poplave, vratio se u normalu

- Kad pomislite da nema dobrih ludi, dogodi se ovo. Žena je doslovno doplivala do Josipa - kazala je njegova supruga Vladimira. 

- Nešto iza 1 sat poslije ponoći probudio me mobitel. Pokušavala sam shvatiti što se događa. 'Polovila' sam riječi: 'Policija, vaš muž je imao prometnu nesreću...' Kao u noćnim morama u kojima nemaš snage govoriti, a vrištao bi. Uspjela sam upitati je li živ. 'Da, tu je, pokraj mene, samo je potpuno mokar, morate doći po njega...' S olakšanjem sam čula i njegov glas. I dok sam kroz prozor taksija gledala potopljeni Zagreb, shvatila sam da me je bilo kakvo racionalno razmišljanje počelo napuštati.  Ovo nije godina u kojoj si postavljaš pitanje što se to događa i zašto se događa jer bilo kakav iole normalan odgovor izostaje. Zahvalan si što si živ i što su živi oni koje voliš. Zahvalan si za svako jutro koje dočekaš živ... Nemaš pojma kako ćeš sutra, ali sretan si kad sutra svane'', kroz suze je ispričala supruga Vladimira.

Podsjetimo, ranije danas oglasila se i djevojka koja ga je spasila, inače kći suca Vrhovnog suda Marina Mrčele.

- Ja sam pitala ljude jesu li zvali koga - jesu ali ili bude zauzeto ili kažu da zasad nemaju nikog. Onda sam zavezala pse, skinula tenisice, duksu i naočale i ušla u vodu. Doplivala sam do auta i pomogla sam mu da otvori vrata i on je izašao na krov auta i čekao vatrogasce, a ja sam isplivala s njegovom protezom jer čovjek nema nogu. Auto više nije tonuo pa je bio siguran na krovu - ispričala je Mirna Mrčela za N1.

Ključne riječi

Komentara 26

PR
pravednik2
14:47 25.07.2020.

Super djevojka. Bravo.

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
13:29 25.07.2020.

Da se nitko u zadnjih "sto" godina nije sjetio ugraditi plovak koji uključuje jake pumpe da ispumpaju tu vodu van. Svake godine ista priča, nitko ništa ne poduzima a glasači uvijek biraju iste. Infrastruktura stvarno ko u Bizantskom carstvu...

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
12:50 25.07.2020.

Zagreb je odavno postao najveći hrvatski ekonomski problem. Grad koji stagnira i zapravo nazaduje,ne razvija se i ne daje dovoljno nacionalnoj ekonomiji kao drugi glavni gradovi ostalih država (Prag, Bratislava, Ljubljana, Beč...).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije