Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprez

MUP na Večernjakovoj biciklijadi o sigurnom bicikliranju

Večernjakova biciklijada
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/7
02.06.2018.
u 16:42

Bicikl je sredstvo za uživanje i zadovoljstvo, no i prometno sredstvo, pa  svatko tko se uključuje u promet s biciklom mora znati osnovne propise, osobito najmlađi kojih će sa krajem školske godine biti još više na biciklima", naglasio je ministar Davor Božinović-

Ministarstvo unutarnjih poslova ove je godine partner tradicionalne, Večernjakove biciklijade, u povodu čega je na zagrebačkom Bundeku postavljen info punkt “Policajac prijatelj pomagač“ o tome kako sigurno biciklirati.

Ove je godine bilo 343 incidenata s biciklistima, pet je osoba smrtno stradalo, među kojima i jedno dijete, 78 ih je teže, a 222 lakše ozlijeđeno, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović .

Večernjakova biciklijada
1/39

Dodao je kako MUP sudjeluje na biciklijadi s obzirom da žele promicati zdrav način života, ali i voditi računa o sigurnosti. "Jedno od glavnih načela i smjerova rada Ministarstva je preventiva, od prevencije raznih vrsta nasilja i sprječavanja staradavanja od mina do sigurnosti u prometu", napomenuo je.

"Bicikl je sredstvo za uživanje i zadovoljstvo, no i prometno sredstvo, pa  svatko tko se uključuje u promet s biciklom mora znati osnovne propise, osobito najmlađi kojih će sa krajem školske godine biti još više na biciklima", naglasio je ministar.

MUP je na Bundeku predstavio i električne bicikle koje koriste policijski službenici Policijske postaje Jastrebarsko, a na info punktu Crvenog križa Grada Zagreba građani su mogli naučiti pružiti prvu pomoć pri povredama kod prometne nesreće u kojoj je sudionik biciklist.

Večernjakova biciklijada
1/35

Komentara 1

DU
Deleted user
19:18 03.06.2018.

Iako stalno u Zagrebu forsiraju biciklijade, još nitko se nije "odredio" jeli bicikl prevozno sredstvo i spada na "ceste grada" ili da novopečeni biciklisti "naročito oni oko 50 godina" kojima je to sad "IN", lome noge i kukove pješacima na pješačkim stazama? Čudno je to kako je to sređeno u gradu! Sjetio se "netko" i povukao punu žutu crtu, pa sada ti znaj koja je za bicikle a koja za pješake i malu djecu i invalide?! Nema znaka, ni na pločniku ni pored na stupu?! U kojem je smjeru vožnja, možete vidjeti par kilometara na početku trake, iako bi se bar morala ponavljati svakih 20 metara?! A i biciklisti bi bar mogli položiti znakove, naročito kada se prelazi preko raskršća, radi se to pješice, a ne da se vozi!? Valjda će se netko dosjetiti jadu i smjestiti bicikliste gdje im je mjesto, a po meni je to ili na cestu ili pored same ceste!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije