Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pazi se na distancu

Mali Oktoberfest u srce Zagreba donosi duh münchenske pivske fešte

Zagreb: Otvoren je Mali (Green) Oktoberfest
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
24.10.2020.
u 15:42

Uz stroge epidemiološke mjere u petak je na Strossmayerovom trgu koncertom reggae benda One Dread započeo festival Mali (green) Oktoberfest koji će trajati do 31. listopada.

Uspješni Green River Fest koji je ljetos privukao mnoge na obale Save, dobio je svoje jesensko izdanje. Na zagrebačkom Strossmayerovom trgu koji je postao sinonimom za opušteno druženje uz iće i piće, u petak je započeo Mali (green) Oktoberfest.

Cilj ovog festivala je, kažu organizatori iz Udruge Priroda za sve, donijeti duh münchenskog Oktoberfesta u srce Zagreba. Njemački Oktoberfest je zbog situacije s koronavirusom ove godine otkazan, no ovaj maleni zagrebački trajat će do 31. listopada, dakako, uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Stožer. Zahvaljujući sponzoru, tvrtki Medikor, posjetitelji su na ulazu dobili besplatne maske i dezinficijense. 

Mali Oktoberfest okupio je osam domaćih craft pivara pa je ovoga puta na Strossmayerovom trgu veći naglasak bio na ponudi piva. Baš kao i na 'pravom' Oktoberfestu po povoljnim se cijenama kušati mogu kobasice u nekoliko varijanti, a spravlja ih Klopica.

Zahtjevna pivska nepca razmazila je Pivovara Medvedgrad, Zmajska pivovara, BRLOG zadružna pivovara, Lepi Dečki Brewery, Pivovara Razum, Maximus Pivovara, Putna Pivovara te Lokalna Craft Pivovara. Na festu se može kušati i Medvedgradov Cug Majstor, najnovije domaće craft pivo na tržištu. 

Posjetitelje očekuje i bogat glazbeni program. U petak je nastupio reggae bend One Dread koji je svojim pozitivnim, dub-reggae vibracijama oraspoložio publiku koje je uživala u ritmovima pazeći na socijalnu distancu, a u idućih 8 dana posjetitelje očekuju nastupi Maje Posavec, Nine Kraljić, The Beatles Revival Banda, Pocket Palme te DJ-eva Sanja Pandurić, Tommyja te Marka S.

Osim bogatog glazbenog i ugostiteljskog programa, posjetitelje i radionice Kestenova družina (24. listopada), Vesele Bundeve (31. listopada od 13 sati), a za naše najmlađe pripremili smo oslikavanje lica i klauna Balonka svakoga dana od 16 sati te vikendom od 10 sati. Vrijedi spomenuti i natjecanja u ispijanju krigle do dna koje će se održati 26 listopada te Beer Pongu 28. listopada.

Ova sramežljiva oktobarska fešta uz velike mjere opreza trajat će do 31. listopada svakog dana od podneva do ponoći. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije