Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u dvorani Gorgona

MSU kino ponovo krenuo s projekcijama filmskih hitova

MSU kino u suradnji s kinom Metropolis ponovo kreće s projekcijama sjajnih filmova
Foto: msu
1/4
20.05.2020.
u 10:47

Na tom se popisu nalazi, između ostalih, humoristična drama „Sinonimi“ izraelskog redatelja Nadava Lapida, nagrađena Zlatnim medvjedom na Berlinaleu 2019.

Nakon dvomjesečne stanke, Muzej suvremene umjetnosti ponovo pokrenuo svoj filmski program u dvorani Gorgona, a na rasporedu je čak sedam filmova.

Na tom se popisu nalazi, između ostalih, humoristična drama „Sinonimi“ izraelskog redatelja Nadava Lapida, nagrađena Zlatnim medvjedom na Berlinaleu 2019., romantična komedija  „Vjeran čovjek“ mladog francuskog redatelja i glumca Louisa Garrela te rumunjska kriminalistička komedija „Zviždači“, koja se za Zlatnu palmu natjecala u službenoj konkurenciji na filmskom festivalu u Cannesu. Na repertoaru su još i četiri atraktivna reprizna naslova, odnosno romantična komedija „Emma“, nastala prema proslavljenom romanu Jane Austin, romantična drama „Portret djevojke u plamenu“ redateljice Céline Sciamme te komedija „Strojovođa u potrazi za ljubavlju“ redatelja Veita Helmera s Predragom Mikijem Manojlovićem u glavnoj ulozi. Ponovno se prikazuje i  hvaljeni makedonski dokumentarni film „Medena zemlja“.

Foto: msu

"Raspored svih projekcija može se provjeriti na stranicama MSU-a, kina Metropolis te Facebook stranici kina Metropolis. Cijena ulaznice za sve projekcije iznosi 25 kuna, a za učenike, studente i umirovljenike 15 kuna. Ulaznice je moguće kupiti prije projekcije samog filma na blagajni kina u Muzeju suvremene umjetnosti, dok je online rezervacija i kupovina karata u ograničenom broju moguća putem stranice kina Metropolis", navode iz MSU-a.

U skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, smanjio se broj ulaznica u prodaji te svaki drugi red u dvorani neće biti u prodaji, a između prodanih mjesta predviđen je razmak od tri sjedala. Prostor se redovito provjetrava, a posjetiteljima se preporučuje da ulaznice kupuju preko interneta i dana projekcije filmova dolaze sa zaštitnim maskama, paze na održavanje fizičkog razmaka te da prije izlaska iz kuće izmjere tjelesnu temperaturu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije