Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKE OPTUŽBE

Mrak-Taritaš: U sjeni korone Bandić pokušava izvući 155 milijuna kuna iz Zagreba

Foto: PIXSELL
1/2
26.10.2020.
u 12:30

- Pred sam kraj mandata, po isprobanom receptu želi 155 milijuna kuna vrijednosti koja pripada Zagrepčanima izvući i prebaciti nekome, javnosti za sada nepoznatome - tvrdi saborska zastupnica i predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš prozvala je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića zbog projekta vezanog uz obnova bloka Badel. Mrak-Taritaš optužuje Bandića da u sjeni korone pokušava izvući 155 milijuna kuna iz Zagreba.


- Gradska skupština Grada Zagreba na dnevnom redu ovotjedne sjednice ima i točku osnivanja tvrtke Blok Kvatrić, koja bi tobože trebala pokrenuti obnovu bloka Badel, dakle područja unutar Vlaške, Šubićeve, Martićeve, Derenčinove i Kvaternikovog trga. Prema prijedlogu, Zagreb bi u tu tvrtku uložio svoje nekretnine u ukupnoj vrijednosti 155 milijuna kuna, a radi se o zemljištima i zgradama unutar tog bloka.

U drugom koraku bio bi raspisan javni poziv za povećanje temeljnog kapitala kroz privatnog partnera. Ideja je da na kraju poslovni udjel Zagreba u toj tvrtki bude 49 posto, a udjel novog partnera 51 posto. Pod plaštom korone i drugih tema kojima se javnost bavi, gradonačelnik Bandić opet planira sumnjivi projekt po modelu propalog „zagrebačkog Manhattana“ - stoji u priopćenju stranke GLAS.

Mrak-Taritaš navodi da se o bloku Badel raspravlja već pola stoljeća, ali da Bandić nije učinio ništa po tom pitanju punih 20 godina. 

- A sada, pred sam kraj mandata, po isprobanom receptu želi 155 milijuna kuna vrijednosti koja pripada Zagrepčanima izvući i prebaciti nekome, javnosti za sada nepoznatome. Blok Badel je pravi simbol Bandićeve ere vladanja Zagrebom – prvo pretvoren u ruševinu nebrigom, nemarom i neznanjem, a onda izgubljen u nečijim privatnim rukama kroz sumnjive natječaje - zaključuje Mrak Taritaš.

Komentara 3

DU
Deleted user
13:09 27.10.2020.

Miki si podiže spomenik.

NA
Namlos
16:43 28.10.2020.

Ma gle tko se javlja. Nakrala se u Gunji pa joj je zal da nije mogla i u Zagrebu, pa sad stalno kokodace.

TA
Tarabam
00:32 28.10.2020.

Nažalost, mi smo sada kao Amerika u doba prohibicije, samo što je tamo bilo u pitanju alkohol, a ovdje je državna, gradska itd., blagajna i imovina Od samog osnutka Hrvatske države pravno - politička mafija, izradom zakona po svojoj mjerijeri zaštitila se od mogučih kaznenih progona i krivnje za pljačke i koruptivne radnje. Bandić nije iznimka, ali je zahvaljujući svojim genima uspio pod svoj nadzor staviti iste takve gene iz represivnog , prvosudnog i političkog miljea, odnosno ljude niskog morala na visokim i " odgovornim" funkijama. Tako to ide u mladim demokracijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije