Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPOJENE POSUDE

Mrak-Taritaš: Bandić i HDZ su u stabilnoj koaliciji

Anka Mrak Taritaš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
Autori: Hina, Hana Ivković
05.05.2020.
u 15:30

Ruke Bandićevih zastupnika HDZ-u trebaju za raspuštanje hrvatskog parlamenta, rekla je danas GLAS-ova zastupnica.

Bandić i HDZ su u stabilnoj koaliciji, to je sustav spojenih posuda između Sabora i Gradske skupštine, jer ruke Bandićevih zastupnika HDZ-u trebaju za raspuštanje hrvatskog parlamenta. Rekla je to danas Predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš naglasivši kako su ljetni parlamentarni izvori "jahanje na valu Stožera koji se pokazao da je političko tijelo".

- Mi svi znamo da će ove godine biti izbori, nikog ti izbori neće iznenaditi, ali nikad nisu bili izbori u ljetu. HDZ ne može na njih ići u jesen kad će već ljudi vidjeti kakva će biti turistička sezona i otvorit će se svi oni problemi na koje mi ukazujemo - objasnila je Mrak Taritaš.

Po njezinim riječima, neke najave su da bi se 22. svibnja raspustio Sabor, a onda su izbori između 22. lipnja i 22. srpnja. Ističe da premijeru Andreju Plenkoviću za to "trebaju ruke gospodina Bandića". 

Na nadolazećoj sjednici Skupštine će sudjelovati unatoč tome što će se održati elektronskim putem, a potrudit će se jako da se njihovo sudjelovanje i vidi, dodala je M. Taritaš ponovno naglasivši važnost tema o kojima će na sjednici razgovarati, a među njima je i ona o osnivanju stručnog povjerenstva za procjenu štete od potresa. 

- Plaćat će ih 150 kuna bruto po satu, a za to je predviđeno 13 i pol milijuna kuna, dok je u državnom proračunu za odštetu predviđeno 20 milijuna kuna -  ali za cijelu Hrvatsku i za sve odštete zbog prirodnih nepogoda tijekom godine dana - kazala je Taritaš. 

Gradski zastupnik Stanko Kordić komentirao je još jednu točku, onu o Odluci o najmu stanova koji regulira tko će u najam dobiti gradske stanove. To mogu biti, kaže, osobe čiji su domovi u crvenim naljepnicama, branitelji, žtve zlostavljanja, invalidi.

- I to  pod uvijetom da nemaju nekretninu. Tko god ima neku vikendicu ispada iz mogućnosti da mu se problem riješi. Grad Zagreb u ovom slučaju radi razliku između svojih građana. Ovi uvjeti bi bili ok kad bi postojala lista prvenstva, ali u ovom slučaju to su isključivi uvjeti bez kojih se ne može niti pristupiti - rekao je Kordić. 

Zastupnica Sonja König osvrnula je na nedavno odbijeni prijedlog da se gradonačelnik Milan Bandić obveže dostaviti točne i konkretne podatke o šteti u Zagrebu, počevši od toga koliko je obiteljskih kuća, stanova, drugih objekata. 

Za bilo kakav plan treba imati relevantne podatke i informacije. Mi ćemo inzistirati na takvom zaključku na narednoj sjednici gradske skupštine - kazala je König. 

Komentara 2

DE
dedač
08:54 06.05.2020.

idemo na KRK, ja imam kampicu-kupio sam je poslij poplave u Gunji!

Avatar DeborahZM87
DeborahZM87
23:56 05.05.2020.

w︆︅︆­­w︆︅︆­w︆︅︆­.︆︅︆­­l­­o︆︅︆v︆︅︆e︆︅︆x︆︅︆­x︅︆︆­.︆︅︆­­c︆︅︆­l︆︅︆u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije