Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogledajte kad ste

Možete početi planirati čišćenje, od 15. 2. odvoze glomazni otpad

glomazni otpad
Foto: Borna Filić/PIXSELL
22.01.2016.
u 10:05

Zahtjeve će građani dobivati uz Holdingove račune, a mogu ih poslati i e-mailom ili ispuniti na internetskoj adresi www.cistoca.hr

Zagrepčani mogu planirati čišćenje tavana, podruma i šupa jer je Čistoća objavila raspored odvoza glomaznog otpada po četvrtima za cijelu 2016. godinu.

Od 15. veljače prvi su na redu stanovnici Trnja, Peščenice-Žitnjaka, Donje i Gornje Dubrave te Sesveta. Oni će uz račune za veljaču na kućnu adresu primiti i obrazac zahtjeva za odvoz glomaznog otpada na kojemu će ispuniti kada (u razdoblju od 15. veljače do 15. ožujka) žele odvoz i kakav glomazni otpad imaju.

Usluga je besplatna

Nakon njih, od 15. ožujka do 15. travnja, zahtjeve će moći ispuniti stanovnici Donjeg i Gornjeg grada, Podsljemena, Črnomerca i Maksimira, a od 15. travnja do 15. svibnja stanovnici Trešnjevke sjever i jug, Stenjevca te četvrti Podsused-Vrapče. Od 15. svibnja do 15. lipnja pak zahtjeve će moći slati i riješiti se glomaznog otpada stanovnici Novog Zagreba – istok i zapad te Brezovice i općine Stupnik.

– Molimo građane da planiraju svoje potrebe za besplatnim odvozom glomaznog otpada u navedenim terminima i da ispune obrazac sukladno potrebama kućanstva kako bismo optimalno isplanirali odvoz – pozvali su iz Čistoće. Osim što građani ispunjen zahtjev mogu poslati na adresu tvrtke, Radnička cesta 82, mogu ga i skenirati te poslati na e-mail adresu cistoca.glomazno@zgh.hr ili ispuniti e-Zahtjev na internetskoj adresi www.cistoca.hr.

Drugi krug već u srpnju

Iz Čistoće su kazali da će oni na svaki zahtjev odgovoriti u roku od 15 dana kako bi potvrdili termin odvoza. Zamolili su građane da zato svakako na zahtjevu ostave svoj broj telefona.

Nakon što se glomazni otpad pokupi iz svih četvrti, od sredine srpnja krenut će novi krug, s obzirom na to da građani imaju pravo na dva besplatna odvoza glomaznog otpada godišnje.

Podsjetimo, glomazni otpad na poziv građana odvozi se od srpnja 2014. godine, prije čega se otpad iznosio punih 15-ak dana na ulice. Nakon ulaska u EU to je zabranjeno pa se dogovara dan odvoza, a građani otpad iznose tek večer prije ili na sam dan odvoza.     

Komentara 1

SM
sandra.markovic.94695
11:22 22.01.2016.

izvrsno jedva cekam da maknu smece s Ferenscice, do sada su samo gledali u njega i divili mu de iz gradske cistoce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije