Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazalište

Montažno kazalište - "dar" od 30 milijuna kuna

građevinac
Arhiva
16.09.2011.
u 08:10

U dvorištu Velesajma hrđavi su dijelovi teatra, a rekli su da je u dobrom stanju

Prazan prostor, onaj istočno od Paviljona broj 36 Zagrebačkog velesajma skladište je najskuplje čelične konstrukcije. I to korodirane.

Pa, to je željezo”

Zapuštene, čuvane u smeću i paučini metalne “šipke” poznatog “limenka”, kako smo već pisali, nakon godina skladištenja na otvorenom, napokon će biti sastavljene u kazalište “Baraka” u Sloboštini. Čeka se tek potvrda glavnog projekta, a gotov je i troškovnik. I prije nego što su građanima poslužile svrsi, iz gradske su blagajne za njih izbrojeni milijuni. Svota se penje, podsjetimo, na vrtoglavih 30 milijuna kuna. Zaposlenicima Velesajma ne smetaju, dapače čak se u derutni dio poznatog sajmišnog prostora dobro uklapaju, posjetitelji ih ne vide, a Zagrebački velesajam za skladištenje i čuvanje “njemačkog dara” od Grada Zagreba ne prima baš nikakvu naknadu.

– Pa to je željezo, što bi bilo... Nek stoji – viče jedan od radnika Zagrebačkog velesajma čudno nas promatrajući dok se vrzmamo oko napuštene hrpetine. – Čisti li tko ovaj prostor?

– Što ste vi sad došli mene ispitivati – viče radnik. Podsjetimo, i prije nego što su metalne šipke stigle na adresu na kojoj godinama stoje oko njih digla se prašina – gradonačelnik Bandić predstavio je kazalište kao dar koji Potsdamu više nije potreban.

Potrošeno deset milijuna  

Glavni projekt bit će potvrđen ovih dana, no kada će se krenuti u realizaciju, još se ne zna. To ovisi o osiguranju novca. Ne znam na koji će se način financirati – kazao je Gordan Hanžek iz Gradskog ureda za izgradnju grada. Osiguranje novca u ovom je slučaju oko 20 milijuna kuna, koliko se procjenjuje da će stajati “obloga” za željeznu konstrukciju koja je kupljena te gradnja parkirališta za kazalište. Ostalih deset već je potrošeno na carinu, konstrukciju, demontažu...

Komentara 6

AU
autoritet
10:57 16.09.2011.

Samo dobre vijesti s SDP-ovim gradonačelnikom Bandićem... Bravo!

CH
chemica
13:05 16.09.2011.

Istina, još jedan od SDP-ovskih \"uspjeha\" u našem nekada neopljačkanom gradu. Ispada kako su bili za Bandića dok se imalo što za ukrasti. Danas im više nije drag i simpatičan. Pukla je ta epopejska ljubav u kojoj je veliki i voljeni vođa dobijao skoro 90% glasova na gradskim konvencijama bivše mu stranke.

IB
iva.begovic
23:18 16.09.2011.

Hmm, dragi novinari, kada već pišete o ovoj hrpi željeza koje je trebalo biti montažno kazalište, bilo bi poželjno da ste izložili cjelovitu informaciju tj. kronologiju i glavne aktere te promašene investicije. U svakom slučaju radi se o željeznoj građiđi demontiranog objekta koju je Grad Zagreb otkupio 2007 godine. Mislim da se nije radilo o poklonu već o nekoj (ne sjećam se točno kolikoj) «povoljnoj cijeni». No, sijećam se da su troškovi prijevoza bili neočekivano veliki. Glavni akter toga posla bio je Pavle Kalinić, tada pročelnik Gradskog ureda za kulturu i obrazovanje, a danas pročelnik Ureda za hitne situacije. Svestran neki tip! Kad je prešao u hitne situacije, imao je ideje o nabavi helikoptera, oklopnih vozila, tenkića i slično. Stoga mislim da su Zagrepčani mogli proći i lošije od ove željezarije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije