73 18°C
  • dvorskaluda:

    Voltino naselje (po Alessandru Volti, talijanskom fizičaru), ima nekoliko zgrada koje traže ili hitnu sanaciju ( tzv. Sahara-nekada samački hotel za radnike bivše tvornice R.Končar), zgradu nekadašnjeg Ferimporta koja zjapi napuštena i urušava se te ovu zgradu koja je predviđena ... prikaži još! za obnovu te useljenje štićenika. Pa dobro je da se od nekuda počelo, jer ljude zanima da im naselje bude uredno, sigurno, bogato sadržajima.....Vidjet ćemo.

  • dvorskaluda:

    Da, lijepo, ako se rekonstrukcija provede kvalitetno pa unutrašnjost zgrade ali i vanjština, budu uredni , kvalitetni i funkcionalni. Trenutno sve nalikuje na zapušteni zatvor otvorenog tipa. Ali, kak to već u Zagrebu ide....čisto sumnjam, no daj Bog da griješim.

  • iva.begovic:

    Vezano uz liste za domove umirovljenika i slične gradske ustanove, zanima me koliko su te liste transparentne? Imaju li oni koji su na listi pravo, na primjer jednom godišnje, provjeriti koliko se lista pomaknula da bi znali kada mogu očekivati ... prikaži još! pravo na smještaj? Moji su stari nedavno odbili smještaj jer, iako su već dulje na listi, nisu bili spremni u kratkom vremenu za tako veliku promjenu. Uglavnom, čini mi se da bi se sustav tih listi trebao unaprijediti, humanizirati i učiniti transparentnijim.

Još iz rubrike Zagreb

Prvi semafor u Hrvatskoj koji pješake zadubljene u ekran mobitela upozorava na crveno
6
Neobični semafor

Kaj je ovo? Čim krenem na zebru, mobitel se zacrveni

Radovi na izgradnji spomenika Domovini na Trgu Stjepana Radića
SUKLADNO PLANOVIMA

Radovi na gradnji Spomenika domovini na Trgu Stjepana Radića

3
Roditelji odgojitelji i Milan Bandić
Demografske mjere

Roditeljima odgojiteljima u tri godine gotovo milijarda kuna

4