Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KULTNI ALCATRAZ

Mnogi su ovdje upoznali svoje bolje polovice, a za našim su šankom i brojni brakovi spašeni

Zagreb: Kultni klub Alcatraz organizirao tulum povodom svog 25. rođendana
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/5
09.07.2020.
u 12:00

Kao u slavne krčme starog Agrama, ondje navraćaju svi, bez obzira na dob, spol, status.

Prolazi sve, pa tako i prvih 25 godina Alcatraza, nezaobilaznog mjesta na noćnoj mapi metropole. Svojih četvrt stoljeća lokal u Preradovićevoj proslavio je velikim tulumom kojem su se odazvale brojne poznate i nepoznate gradske face, što mu je još jedna posebnost: nikada ne znate koga ćete ondje sresti. Kao u slavne krčme starog Agrama, navraćaju svi, bez obzira na dob, spol, status.

– Za šankom tako možete sresti šljakere, sveučilišne profesore, novinare, sportaše, glumce, umjetnike, političare, bankare... Sve ih veže ljubav prema velikoj pivi i rock’n’rollu. Mnogi su ovdje upoznali svoje bolje polovice, za šankom su brojni brakovi i spašeni, a ljude educiramo da budu normalni i da dobra zabava postoji bez turbofolka. Zato često kažem da je Alcatraz prvo psihološko savjetovalište i edukacijski centar, a tek onda noćni klub – u šali govori Petar Čumandra, koji nosi laskavu titulu šefa njegove kotlovnice.

Jedini je to klub, dakako, koji ima kotlovnicu, a šefu je glavni zadatak, objašnjava, da temperatura i atmosfera budu optimalne te da se svi osjećaju ugodno. Gotovo svako jutro na Alcatrazovoj terasi kavu pije Edo Maajka koji živi u susjedstvu, a veliki fanovi lokala su i dizajner Boris Banović, redatelj Miran Kurspahić te njegova bolja polovica, glazbenica Mira Škrgatić.

– Gušt je doći u klub koji ima osobnost – kaže Banović.

– Alcatraz je svima nama draga rupa u centru u kojoj uvijek možeš sresti nekog zanimljivog – domeće Kurspahić.

Nakon smjene svraćaju i brojni djelatnici gradskih službi, a malo je poznato da je omiljen među vatrogascima, otkriva nam njihov šef Siniša Jembrih koji na terasi rado ispija sok od jabuke. Alcatrazovi konobari nose majice s vatrogasnom oznakom ZG193, a u klubu su izloženi i brojni njihovi suveniri. Za prepoznatljiv vizualni identitet, pak, zaslužan je vlasnik Ivan Milinković, koji je, kaže, godinama “rintao” kao konobar na kruzeru pa s putovanja donosio razne plakate, automobilske tablice i druge memorabilije kojima je ukrasio lokal. Ime je, dodaje, naslijedio od bivšega vlasnika, prije 15 godina kafić je postao noćni klub, a danas rade “i petkom i svetkom”. U međuvremenu je, prije tri godine, Alcatraz dobio i brata blizanca u Tkalči, a uskoro će, doznajemo, nuditi i kućna piva te kavu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije