Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A nisu uveli prirez

Mnogi gradovi pred bankrotom, a Samoboru prihodi porasli 15,8%

samobor - fašnik
Goran Stanzl/PIXSELL
13.04.2012.
u 11:55

Uspjeh samoborske uprave na čelu s gradonačelnikom Krešom Beljakom (HSS) još je veći ako se zna da je taj grad jedan od rijetkih koji nije iskoristio zakonsku mogućnost uvođenja prireza.

Dok je crni statistički niz gradova i općina koji su pred bankrotom te jedva spajaju kraj s krajem sve veći, uprava grada Samobora pohvalila se rastom prihoda za 15,8 %.

Uspjeh samoborske uprave na čelu s gradonačelnikom Krešom Beljakom (HSS) još je veći ako se zna da je taj grad jedan od rijetkih koji nije iskoristio zakonsku mogućnost uvođenja prireza. 

– Prihodi poslovanja za prvo tromjesečje 2012. godine veći su za nešto više od pet milijuna kuna u odnosu na ostvarene prihode za isto razdoblje prethodne godine – priopćili su iz samoborske gradske uprave te istaknuli da porast prihoda gradskog proračuna nije rezultat uvođenja novih poreza i nameta, što je postala praksa brojnih jedinica lokalne samouprave, nego pozitivnih mjera prema gospodarstvu koje gradske vlasti poduzimaju.

Ključne riječi

Komentara 7

CH
chemica
12:32 13.04.2012.

Samoborcima je najbolje da počnu razmišljati o pripojenju Sloveniji. Što imaju zajedničko s ovom stokom? Vrijedni, pošteni, nisu u dugovima...Da su drugačiji, više bi sličili Bandić gradu. Takozvanoj metropoli.

RE
Renavoid
13:14 13.04.2012.

Ajde bravo Samoborci, svaka čast ...... hvala Bogu da tu i tamo pročitamo i koju dobru vijest

DU
Dudek
12:21 13.04.2012.

Neka političari sami plaćaju svoj ručak i večeru kao sto i mi sami činimo. Imaju taki visoke plaće a ja im moram plaćati nihovo tovljenje. Samobor je uvijek bio gdje se gledalo koliko tko troši i zašto se novac daje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije