Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZET

Mjere zaštite u javnom prijevozu: Redukcija voznog reda, tri puta dnevno dezinfekcija vozila...

Bandić predstavio mjere koje ZET poduzima u suradnji s nadležnim kriznim stožerima
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/8
19.03.2020.
u 13:12

Najavio je da će njegov klub podržati prijedlog za osiguravanjem plaća za sve u uslužnim djelatnostima kojima je zbog kriznih mjera zabranjen rad.

Od ponedjeljka će se bitno reducirati tramvajske i autobusne linije. Na svim stajalištima bit će osiguran dovoljan broj dezinfekcijskih sredstava. Tri puta dnevno će i sva vozila biti dezinficirana -  kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas predstavljajući mjere koje ZET poduzima u suradnji s nadležnim kriznim stožerima.

Dodao je i da je preporuka građanima da koriste elektronske kartice jer je prostor vozača odijeljen od prostora putnika.

- Ljudi u tehničkom odjeljenju ZET-a su pripremili tako da će otvarati sva vrata i prozore na stajalištima kako bi se ventilirao prostor - kazao je Bandić. 

FOTO Dezinfekcija tramvaja zbog koronavirusa

Bandić predstavio mjere koje ZET poduzima u suradnji s nadležnim kriznim stožerima
1/11

Najavio je da će njegov klub podržati prijedlog za osiguravanjem plaća za sve u uslužnim djelatnostima kojima je zbog kriznih mjera zabranjen rad.

- Drago mi je da je u tijeku glasovanje u Saboru. Moj klub odlučio je da glasamo za mjeru da se zaposlenima u uslužnim djelatnostima osiguraju minimalne plaće od 3200 kuna. Naš prijedlog je bio da im se osiguraju prosječne plaće, ali glasat ćemo za taj prijedlog, no nećemo odustati od traženja mogućnosti da se iznađe rješenje za te ljude kojima je zabranjen rad.

ZET je poduzeo sve mjere za zaštitu svih građana, putnika, vozača, kontrolora i ostalih radnika, istaknuto je na konferenciji.

Najviše se vozila dezinficiraju navečer, ali dezinficiraju se i tijekom dana na okretištima. S reduciranim voznim redom kreće se od ponedjeljka, iako su neke reducirane već danas. Vozila su prazna već sad, dakle nema potrebe, kažu iz ZET-a

Komentara 1

OT
otrovnijezik
06:03 20.03.2020.

Lako za ruke, stavim medicinske rukavice.Što ćemo s onima koji kašlju i kišu u vozilima javnog prijevoza ili su maske i dalje nepotrebne tj. neobavezne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije