Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanja

Ministar financija Ivan Šuker počasni je građanin Velike Gorice

\'16.09.2010., Zagreb - Dolazak ministara u Vladu RH na Markovom trgu u Zagrebu. Ministar financija - Ivan Suker Photo: Davor Puklavec/PIXSELL\'
Davor Puklavec/PIXSELL
27.11.2010.
u 16:37

Iako konačnu odluku o dodjeli priznanja donosi Gradsko vijeće, nagrada za ministra osigurana

Ministar financija, predsjednik velikogoričkog HDZ-a i nekadašnji gradonačelnik šestog po veličini grada u državi Ivan Šuker, dobit će priznanje na kojem ponosno stoji ispisana pločica - počasni građanin Grada Velike Gorice.

Nagrada neće iz ruke

Iako o tome konačnu odluku donose vijećnici Gradskog vijeća, ministru Šukeru priznanje, zahvaljujući odnosu snaga u Vijeću, zasigurno neće pobjeći iz ruke.

Dodjela nagrada očekuje ga na sam Dan grada, koji se obilježava 13. prosinca, na Svetu Luciju, zaštitnicu Turopolja.

– U trenutku kad čitava nacija priželjkuje da premijerka Jadranka Kosor u najavljenoj rekonstrukciji Vlade kaže zbogom najgorem ministru i najnepopularnijem političaru u državi, lokalni HDZ pokušava ga uzdići na rang počasnog građanina Velike Gorice uz blagoslov Vesne Škare Ožbolt – piše u pripoćenju koje su poslali članovi HNS-a.

HNS-ovci nisu mogli prikriti sarkazam, pa su pobrojali najvažnije zasluge “najvećeg sina turopoljskih naroda i narodnosti”, kako su prozvali ministra Šukera. Kažu, zasigurno zaslužuje tu nagradu jer je spriječio izgradnju gradske sportske dvorane, sagradio za 120 milijuna kuna Tržni centar koji je i doveo do stečaja Velkoma, rekonstruirao POU za, kako kažu, pišljivih 39 milijuna kuna... Na to se priopćenje oglasila i predsjednica Vijeća Vesna Škare Ožbolt.

U njegovo vrijeme...

– Ministra Šukera za to je priznanje predložila koalicija, i to jednoglasno. Što god drugi mislili, Ivan Šuker treba dobiti to priznanje jer je napravio jako puno na razvoju grada. U njegovo vrijeme nastalo je Pučko otvoreno učilište, kao i Trg Franje Tuđmana, a i sada je riješen promet – poručila je Škare Ožbolt. Podsjetimo, počasnim građaninom može se proglasiti fizička osoba posebno zaslužna za promicanje vrijednosti demokratskog društva i ugleda grada.

Komentara 6

TE
tester
19:59 27.11.2010.

počasni u gorici,a trebao bi stanovati u remetincu.

VE
Velikogoričan56
13:31 28.11.2010.

Gospodina Sukera poznajem jos kad je bio nacelnik porezne uprave u VG, a uvijek je bio za napredak VG, tako da je priznanje zasluzio. Sto se Trznog centra tice, nije mu na dusi, tu je prste imala Marina Dropulic i drustvo na celu s Jelekovcem, Vuicom i Tomasom, a kad je postao gradonacelnik razrijesio je taj kamen oko vrata VG, Velkom na najbezbolniji nacin. Sprijecio je Sagovca da od Vukovinskog polja napravi ogromnu sljuncaru za racun Austrijskog investitora, a na stetu velikogoricana. Gura prometnice oko Velike Gorice, dok HNS i SDP koce gdje god mogu, dakle priznanje je nedvojbeno zasluzio.

OB
-obrisani-
17:32 28.11.2010.

Suknuo je Suker nama svima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije