Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oluja

Mimohod branitelja kroz središte Zagreba u spomen na Oluju

oluja
Foto: PIXSELL
1/4
05.08.2010.
u 19:30

U spomen na veliku ratnu pobjedu Vojni muzej, u kojemu se, inače, čuva zastava, odlučio se na simboličan način povezati Zagreb i Knin, odnosno Oltar domovine i kninsku tvrđavu.

Petnaest godina nakon veličanstvene pobjede u Domovinskom ratu i kraja takozvane Republike Srpske Krajine, hrvatska je zastava podignuta na Oltaru domovine na Medvedgradu.

Posebnost je u tome što je zastava, koja se vijorila do večernjih sati, ista ona koju je prije 15 godina tadašnji predsjednik, Franjo Tuđman s dragovoljcima, generalima i ostalim zapovjednicima Hrvatske vojske podignuo na kninsku tvrđavu, 5. kolovoza 1995. godine.

Munjevita akcija oslobađanja Knina vrlo je brzo slomila neprijateljski otpor i dokazala svu snagu akcije “Oluja”, u kojoj su oslobođena okupirana područja. U spomen na veliku ratnu pobjedu Vojni muzej, u kojemu se, inače, čuva zastava, odlučio se na simboličan način povezati Zagreb i Knin, odnosno Oltar domovine i kninsku tvrđavu.

Za to vrijeme na Trgu bana Jelačića okupili su se branitelji koji su Dan pobjede i domovinske zahvalnosti obilježili mimohodom do Trga kralja Tomislava. Branitelji su zastavama postrojbi koje su sudjelovale u vojno-redarstvenoj akciji Oluja ponosno prošetali središtem Zagreba i podsjetili na pobjedu koja je zapečatila hrvatsku samostalnost, otvorila put zemlji prema europskim integracijama te dokrajčila okupaciju hrvatskih područja.

Ključne riječi

Komentara 3

AU
autoritet
00:40 06.08.2010.

bravo, dečki ipak, šteta što se ovakve stvari ne najave - u zagrebu nema trenutno puno ljudi ali bi bilo lijepo da nam je rečeno kad i di idu ovi mimohodi da se ove ljude i pozdravi zaslužili su

AG
Agramer198
13:01 06.08.2010.

Imamo Hrvatsku i za to vam vječno hvala!

DO
doktorica
13:52 08.08.2010.

Tv je snimala po Zagrebu i najavljivala Bandića po svakakvim ćumezima a nije najavila ništa ,nije čudo da su i dobili u Čavoglavima.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije