Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Epilog natječaja

Milijuni za ulične stupiće
 – poništen 5,5 mil. kn težak natječaj

\'14.10.2010., Mirogoj, Zagreb - Cvjecari se bune na nove stupice koji blokiraju pristup automobilima do njihovih cvjecarna. Gotovo sav promet odlazi konkurenciji koja se nalazi tridesetak metara prij
Borna Filić/Pixsell
08.11.2011.
u 08:00

Iz Zagrebačkih cesta napominju da je Grad taj koji traži stupiće te uvjetuje sve u vezi s njihovom nabavom, a oni ih samo postavljaju

Nabava stupića dobila je svoj epilog – poništen je natječaj za nabavu 11.500 aluminijskih stupića za oko 5,5 milijuna kuna koji je Holding raspisao 19. listopada. Kako je pisao Večernji list, riječ je o natječaju koji je zahtijevao sljedeće: “Ovim postupkom nabavljaju se stupići koji su opisani na točno određen način i označeni nazivom proizvođača i tipom proizvoda... iznimno je bitno da ponuđeni stupići izgledom i dimenzijama odgovaraju postojećima”.

“Što vi uopće želite!”

Tako opisane stupiće ima tvrtka Metal Product u vlasništvu bivšeg predsjednika Hrvatske obrtničke komore Stjepana Šafrana, kojemu je prije dvije godine također za stupiće plaćeno pet milijuna kuna. Posljednji natječaj poništen je pak jer je “u otvorenom roku zaprimljen upit za objašnjenje tehničkih specifikacija za aluminijske stupiće iz razloga što su karakteristike traženih stupića nejasne”.

Tako su odgovorili iz Holdinga te dodali da su u kontaktu s podružnicom Zagrebačke ceste, koja je zadužena za postavljanje stupića, utvrdili da ne mogu dati detaljne tehničke specifikacije pa su poništili postupak.

– Ja ne znam što vi sada hoćete. Vi znate da Grad nabavlja te stupiće, a mi nećemo uzimati više stupiće i to je to – kratko je cijeli slučaj komentirao je šef nabave Zagrebačkog holdinga Ivica Pranjić.

O stupićima odlučuje Grad

Da se stupići postavljaju po nalogu Grada, koji specificira dimenzije kazao je i direktor Zagrebačkih cesta Alen Gospočić.

– Zagrebačke ceste ne odabiru vrstu stupića, to je u nadležnosti Grada. Oni su to standardizirali i na temelju toga Zagrebačke ceste to postavljaju. Mi nemamo utjecaja na oblik stupića, mi smo tehnički izvršitelji. Koje veličine, količine, mase, gusani, čelični... – o tome odlučuje Grad. Zagrebačke ceste samo su servis Grada, ne i organizator posla – istaknuo je direktor Gospočić.

Direktor tvrtke Metal Product Stjepan Šafran nije bio dostupan za komentar jer je, kako su poručili u toj tvrtki, na putu.

Komentara 48

DE
deus ex machina
08:22 08.11.2011.

DOGRADNJA ČELIJE U REMETINCU! Mislim da b i se u Remetincu dala vrlo lijepo dograditi jedna prostrana čelija (ili bolje cijeli \"kompleks\") koji bi bio ograđen ovakvim,gusto složenim stupićima !

MA
maxell
08:23 08.11.2011.

Gubljenje novca. Bacanje! Treba sve koji ne postuju zakone lupit sot jace po đepu i sacuvat taj novac ili zaposlit jos redara za davanje kazne ili pocet stavljat lisice na kotace i odma naplacivat. samo se cijelo vrijeme baca novac.

AA
aabbcc
08:42 08.11.2011.

. Izbor materijala bi trebao da bude plastika ali mogu i ovi ako im malo povecate i zaokruzite glavu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije