Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradonačelnikov ‘šoping’

Bandić želi 'eliminirati' petorku Brune Esih

agrebački gradonačelnik Milan Bandić u vladajuću većinu uvodi nove zastupnike, ali Zlatka Hasanbegovića to zasad ne zabrinjava. Barem to tako prikazuje...
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/2
26.08.2017.
u 11:15

Bandić je prvo preko šefa HDZ-a htio doći do zastupnika Sandre Švaljek jer je Kosorov HSLS u Saboru u koaliciji s HDZ-om

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nastavit će vrbovati zastupnike u Gradskoj skupštini kako bi neutralizirao petero skupštinara Brune Esih s kojima trenutačno ima tijesnu većinu, uvjereni su Bandićevi koalicijski partneri iz HDZ-a, ali i oni iz redova nezavisne Sandre Švaljek.

Nismo mala djeca

Drugo je pitanje hoće li Bandić u tome i dalje imati uspjeha nakon što je uspio preoteti zastupnika SDP-a Radenka Tomića. Zlatko Hasanbegović, politički tajnik stranke Brune Esih Nezavisni za Hrvatsku, na sve samo odmahuje rukom.

– O tome ne mislim ništa, on radi svoje, a mi svoje. Nismo mala djeca – kratak je bio Hasanbegović. Bandićev prvi plan, doznajemo, bio je da preko šefa HDZ-a Andreja Plenkovića nagovori Darinka Kosora da osmero zastupnika Sandre Švaljek, čiji je i Kosor zastupnik, u Skupštini s Bandićevom strankom i HDZ-om formira većinu. Budući da je Kosor to odbio, Bandić i HDZ većinu su sklopili sa zastupnicima Brune Esih.

Budući da je HSLS Darinka Kosora na nacionalnoj razini u koaliciji s HDZ-om, bilo je očekivano, a sada se i potvrdilo, da je Kosor bio prva meta Milana Bandića i HDZ-a.

Nije isključeno da se i dalje pokušava odigrati takva kombinacija jer Hasanbegović i Bruna Esih nisu po volji ni Plenkoviću (iz čijih su se redova odmetnuli), ali izvori bliski Darinku Kosoru tvrde da je ta opcija sasvim otklonjena.

Izvori iz HDZ-a smatraju da će Bandić u privlačenju novih zastupnika pucati i na SDP i na skupštinare Sandre Švaljek, dok Darinko Kosor smatra da će na udaru biti SDP-ovci, a uvjeren je da njegovi i Švaljekičini zastupnici sigurno neće pretrčati u Bandićevu i HDZ-ovu većinu.

– Naša struktura skupštinskih zastupnika je posebna, svatko od njih ima svoju karijeru i neće biti prebjega. Bandić može pecati u redovima SDP-a, što sam predvidio odmah nakon lokalnih izbora da će tako biti. On sto posto vrbuje nove zastupnike, ali nisam siguran da će mu uspjeti upecati još četiri čovjeka – komentirao je Kosor. U zagrebačkom HDZ-u drže da se Bandić neće zaustaviti na tijesnoj većini i da “sigurno neće visiti na jednom ili dva mandata” koliko ima iznad potrebne većine.

Spavači čekaju

– Ne vjerujem da će spavači u prvoj fazi odmah prijeći Bandiću, poput Radenka Tomića, ali kasnije bi se i službeno mogli pridružiti vladajućoj većini – procjenjuje izvor iz zagrebačkog HDZ-a. Osim u SDP-u i među zastupnicima Sandre Švaljek, Milan Bandić nema drugog bazena u kojem bi mogao zagrabiti nove zastupnike. Među ekipom iz ‘Zagreb je naš’ nema što tražiti, a HDZ-ovi skupštinari ionako su mu partneri.

Komentara 104

IK
ikbmibm
11:52 26.08.2017.

Eto, oglasila se Puljić-Šego.Gdje je bila ? "Kuharica od visokih izvora informacija"

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
11:54 26.08.2017.

a jel ono i ANTIFA isla gasit pozare..ahahahhaha ili spavaju do 12 sati i cekaju od SOROSA i Vlade lemunziju..ahhahahahah

DU
Deleted user
11:49 26.08.2017.

Prvo pogledajte tko piše članak pa onda komentirajte ! Iva je poznata po tome što dolazi do informacija iz središnjice hdz-a na jedan vrlo neprofesionalan način ! Ponovno muti vodu kao i miljun puta prije ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije