Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA ŠTANDOVI

Potvrđena optužnica protiv Bandića i Lovrića

Milan Bandić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/6
13.07.2017.
u 13:29

Odluku o potvrđivanju optužnice, čime je ona postala pravomoćna, odvjetnici Milana Bandića i Ivice Lovrića nisu bili voljni komentirati.

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Milana Bandića, Ivice Lovrića i Zdenke Palac u aferi "štandovi".

Tom optužnicom USKOK spomenuti trojac tereti za pogodovanje građanskoj inicijativi U ime obitelji prilikom dodjele štandova za vrijeme održavanja jednog od referenduma koji su organizirali. Prema optužnici, Grad Zagreb je oštećen za tristotinjak tisuća kuna.

Riječ je o optužnici koja je podignuta 2015. godine te koju je sud bio odbacio smatrajući da nema elemenata kaznena djela. Tu odluku suda poništio je Vrhovni sud vrativši optužnicu zagrebačkom Županijskom sudu na ponovno odlučivanje.

Nakon toga pet puta su iz raznih razloga odgađane sjednice Optužnog vijeća pa je tako razlog za odgađanje bilo to što jednom Ivica Lovrić nije primio poziv, drugi put je netko od optuženika bio bolestan, treći put je Milan Bandić otkazao punomoć svojim odvjetnicima pa je obrana tražila izuzeće sutkinje, a posljednji put Optužno vijeće je odgođeno jer je dan prije sjednice Bandić završio u bolnici.

Odluku o potvrđivanju optužnice, čime je ona postala pravomoćna, odvjetnici Milana Bandića i Ivice Lovrića nisu bili voljni komentirati.

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar duka4
duka4
13:52 13.07.2017.

Ma daj smjesni ste. Kog boli za standove dok nam. Razni frljici izvlace iz blagajne milijune

CA
carlo20
14:04 13.07.2017.

Bandić je na sudu bio oslobođen ovakvih nebuloznih optužbi jer je u nadležnostii gradonačelnika da dodijeljuje financijska sredstva civilnim udrugama koja se društveno angažiraju, ali je politički vrhovni sud koji donosi nebulozne odluke iz mjeseca u mjesec kako kojoj političkoj granituri na vlasti odgovara sve vratila na početak jer su mislili da se Milanović vraća 2016. na vlast. Sramota kakve političke odluke se donose. Ovdje je jedini problem jer je Bandić financijski pomagao udrugu u ime obitelji koja se društveno angažirala, kada daje novac LGBT udrugama, titoistima, crvenim kulturnjacima, sve je u redu. Nevjerojatno kako se samo u pnuskok-u i dorh-u trude ovakve nebulozne optužnice konstruirati kada je Bandić u pitanju, a s druge pak strane ignoriraju svjedoke koji terete Milanovića za izvlačenje novca iz sdp-a, odbaciju optužnice oko rijerčkih tržnica, a kod bivšeg ministra Veljka Ostojića ne vidi ništa sporno u kupoprodaji atraktivnog zemljišta u Balama, a u čiju su kupnju, urbanizaciju i prodaju uključeni članovi njegove obitelji. Zaradili 20 milijuna kuna i uskok veli nema tužbe, naravno jer bi svi oni na sudu bili optuženi. Selektivnost i politička obojenost pnuskok-a i dorh-a je očigledna. Možete vi Milanovićevi pnuskoci optuživati koliko hoćete, štititi svoje crvene šefove, ali izbori pokazuju da nemate utjecaja na većinu Hrvata. Doći ćete jednog dana i vi na red!

DU
Deleted user
14:13 13.07.2017.

Smješno.Ja sam mislio da se likovi iz pravosuđa, bave drugaricom Mrak Gunja Taritaš.No nji očito zanimaju drveni štandovi.Fuj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije