Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovnom forumu Zagreb – Beč

Milan Bandić i suradnici obilaze bečke spalionice i javnu garažu

Milan Bandić Michael Haupl
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
05.05.2014.
u 10:20

U sklopu foruma Milan Bandić susrest će se i s gradonačelnikom Beča Michaelom Haüplom. Bandić je već više puta bio u posjetu austrijskom glavnom gradu upravo radi upoznavanja s iskustvima tamošnjih spalionica

U sklopu Poslovnog foruma Zagreb – Beč gradonačelnik Milan Bandić danas će posjetiti bečki Holding (Wiener Stadtwerke), spalionicu otpada Spittelau i jednu javnu garažu.

Susrest će se s gradonačelnikom Beča Michaelom Häuplom, a u  prostorijama bečkog Udruženja industrijalaca predstavit će se strateški projekti Zagreba i prezentacije ulagačkih iskustava austrijskih kompanija u Zagrebu.

Uz gradonačelnika Bandića u zagrebačkom izaslanstvu bit će zamjenica Sandra Švaljek, pročelnica za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić s predstavnicima Zagrebačkog holdinga na čelu s članicom uprave Nikom Nodilo Lakoš.

Podsjetimo, izaslanstvo na čelu s gradonačelnikom Bandićem nekoliko je puta obilazilo bečke spalionice da bi pronašlo pravi model za rješenje gorućeg gradskog problema koje još nije pronađeno.

Beč ima tri spalionice, Flötzersteig i Spittelau u vlasništvu su gradskog poduzeća Wien Energie, te Pfaffenau, koja je u 80-postotnom privatnom vlasništvu, a Beč ima ostatak udjela. Spaljivanjem otpada proizvode se toplinska energija za grijanje gradskih stanova, ali i električna energija, a ostvaren je i krajnji cilj – pametno gospodarenje otpadom.

Zagrebačka uprava zalaže se za projekt spalionice i gospodarenja otpadom u Resniku, vrijedan između 200 i 300 milijuna eura.

>>U Beču spaljivanjem otpada griju 50.000 kućanstava

>>Michael Häupl otkrio da postoji zagrebački šnicl, ali i Bandićev

Komentara 9

CH
chemica
13:26 05.05.2014.

Sad se sjetio...Malo da mu guza puta vidi. Korist: Nula bodova. Kao i uvijek do sada.

TR
trandri
12:59 05.05.2014.

Na kojim točno lokacijama su te spalionice u "Beču"?

IN
Inat
12:48 05.05.2014.

Loš gradonačelnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije