Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Bandić

'Koliko god vi tovarili na moja leđa, država je kandidat, a ne Grad Zagreb'

Milan Bandić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
20.11.2017.
u 11:31

'Meni je žao, ali učinio sam sve kao da ćemo dobiti. Očito se nešto dogodilo', izjavio je gradonačelnik Bandić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u povodu povlačenja kandidature Zagreba za sjedište Europske agencije za lijekove (EMA) rekao da mu je žao što se to dogodilo te poručio da o razlozima zašto se povukla kandidatura treba pitati resornog ministra i premijera jer oni imaju puno više informacija i znaju zašto su povukli kandidaturu.  

"Pa nemojte Gradu Zagrebu gurati ono što Grad Zagreb ne radi. Nije Grad Zagreb država Hrvatska da odlučuje o EMA-i ili o kandidaturi ili o povlačenju kandidature", rekao je Bandić novinarima u Gradskoj skupštini na pitanje kako je i zašto došlo do povlačanja kandidature Zagreba za sjedište Europske agencije za lijekove te je li Zagreb bio spreman za nju. Bandić je rekao da je jučer informiran od predsjednika Vlade i ministra financija da su povukli kandidaturu te da oni znaju najbolje zašto su to napravili. 

Milan Bandić
1/7

Na napomenu tvrdnju novinara da se iz središta Agencije između ostalog čulo da je Zagreb poslao nepotpunu dokumentaciju koja nije bila u skladu s onim što je bilo potrebno, Bandić je odgovorio: "Ja vam opet kažem, koliko god vi tovarili na moja leđa, država je kandidat, a ne Grad Zagreb". 

'Očito se nešto dogodilo'

"Ja vam moram samo reći da Grad Zagreb nije nikakvu kandidaturu slao, nego država, da je gradonačelnik pošteno odradio dio svog posla u Bruxellesu i Londonu... Meni je žao, ali učinio sam sve kao da ćemo dobiti. Očito se nešto dogodilo. Što se dogodilo, ne znam. Ja na tim razgovorima na kojima sam bio nisam imao taj dojam, ali predsjednik Vlade i resorni ministar, ja ću se složiti s tim, imaju puno više informacija i znaju zašto su povukli kandidaturu. Žao mi je", rekao je zagrebački gradonačelnik novinarima prije tematske sjednice zagrebačke Gradske skupštine o uspostavi sustava gospodarenja otpadom sukladno Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom na području grada Zagreba.    

Pogledajte i video kako će izgledati novi zagrebački rotor: 

Komentara 20

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
11:53 20.11.2017.

Nismo ni slutili da polupismena zadrigla komunistička komitetska seljačina, ljubitelj Ive Lole Ribara i sedam sekretara Skoja, može ikada biti za išta kriva.

ZE
zebra11
12:49 20.11.2017.

Hrvatska i Zagreb su europska periferija. Kad budemo imali BDP od 35 tisuća dolara po stanovniku, možda nekome budemo zanimljivi. Toliki BDP bi i imali da 45 godina nismo bacili u vjetar sa socijalizmom dok se sav normalni i demokratskii zapadni svijet razvijao.

SO
SoloHan
12:25 20.11.2017.

Šanse Zagreba odnosno Hrvatske, su ionako bile nikakve jer ti stručnjaci jednostavno ne žele doći u Hrvatsku, a to što nam je kandidatura takva kakva je što drugo očekivati od kadrova formiranih u socijalističkoj vukojebini, zato sve starije od 35 koristiti samo za fizički rad, jer su intelektualno trajno i nepovratno oštećeni u socijalizmu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije