Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Skupštine

Bandić otkrio: Agrokor Gradu dužan 17 i pol, Holdingu 70 milijuna kuna

Zagreb: 4. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
26.10.2017.
u 11:07

Za riječ na aktualnom satu javio se i Zlatko Hasanbegović, koji je primijetio da još uvijek nisu promijenjeni putokazi prema novom Trgu Republike Hrvatske

Glavna tema Ivica Todorić, a nije prošlo ni bez maršala Tita. Koliko Agrokor duguje Gradu i Holdingu, potražuju li se ta sredstva, je li gradonačelnik Milan Bandić izborni stožer 2009. imao u prostorijama donedavno najmoćnijeg hrvatskog poduzetnika i na koji mu je način pogodovao u slučaju Kulmerovih dvora zanimalo je danas zastupnike na skupštinskom aktualcu.

Fotografiju Bandića i Todorića za govornicu donio je Mate Kapović iz Radničke fronte, pa gradonačelnika pitao ima li savjeta za poduzetnika, budući da će uskoro u pritvor, a ovaj s tim već ima iskustva. Zaradio je prvo opomenu od predsjednika Skupštine Andrije Mikulića za omalovažavanje, a onda mu je Bandić zahvalio na reklami.

Zagreb: 4. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba
1/29

- Lijep sam na slici – rekao mu je Bandić, pa dodao kako on s Todorićem neriješenih računa nema. Grad i Holding, međutim, imaju, priznao je, odgovarajući na pitanje Stanka Kordića iz Glasa. Agrokor je, otkrio je Bandić, Gradu dužan 17 i pol milijuna kuna, a Holdingu gotovo 70 milijuna.

- Ako se to ne plati, nećemo više delati s njima – kazao je gradonačelnik, koji je objasnio kako su na vrijeme krenuli s potraživanjem duga te je već sutra na rasporedu sastanak Holdinga s predstavnicima Agrokora. Kordića je zanimalo i koliko dugo Tisak ZET-u nije davao novac od prodanih karti izvan vozila, ali na to mu je Bandić obećao odgovoriti pismeno.

Za riječ na aktualnom satu javio se i Zlatko Hasanbegović, koji je primijetio da još uvijek nisu promijenjeni putokazi prema novom Trgu Republike Hrvatske.

Zagreb: 4. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba
1/16

- Stoji još uvijek Trg maršala Tita, kad će to biti zamijenjeno – pitao je Hasanbegović, a gradonačelnik mu rekao kako je „njegovo pitanje toliko važno da na njega ne bi ni odgovarao“. Odgovorio mu je, međutim, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Dinko Bilić, koji je rekao da će naložiti da se to napravi što prije.

Prije samog početka sjednice, zastupnike su ispred Skupštine dočekali prosvjednici iz Udruge za zaštitu okoliša Resnik i Zelene akcije. Protiv su toga da skupštinari prihvate sporazum za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom zajedno sa Zagrebačkom županijom jer ne žele da se smeće iz okolice dovozi u metropolu.

Komentara 16

TR
tramontana
11:40 26.10.2017.

Svi vi, političari, Todorići, Bandići i ostala gamad, ste grobari Hrvatske.

WE
westsouth
15:06 26.10.2017.

i? Tko je toliki dug dozvolio?

Avatar southman
southman
12:03 26.10.2017.

Sada je prilika da se sve i svašta progura kao dug Agrokora prema gradu zagrebu i Holdingu i da se na kraju otpiše kao nenaplativo !? Nikad bolje prilike !! Teško će je Milanče propustiti !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije