Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sezona radova

Mesnička raskopana, do kolovoza stanari bez plina

11.06.2014., Zagreb - Zbog pocetka radova na rekonstrukciji Mesnicke i Streljacke ulice na snazi je nova regulacija prometa koja uzrokuje probleme vozacima. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
12.06.2014.
u 12:00

Od ponedjeljka će prokopane biti i Bukovačka i Ulica Trdice, a osim u središtu grada, radi se i na Karlovačkoj cesti, u Maksimiru...

Mesnička ulica od jučer je gradilište. Počeli su radovi na rekonstrukciji ceste, a prema planu gradskog Ureda za izgradnju grada i promet radovi će trajati do listopada. Mijenjaju se vodovodne i plinske instalacije, a do Gornjeg grada morat će se obilaznim putem.

Nisu čekali godišnje

Pripreme za radove počele su prije nekoliko dana pa su svi stanari dobili privremeni vodovod kako bi se stare cijevi mogle zamijeniti, ali bez plina će se morati snalaziti sve do 1. kolovoza. – Trebali su nam najaviti radove ranije ili su ih trebali početi kada ljudi krenu na godišnje odmore, a ne sada kada je grad još pun – kazala je stanarka Maja Bonačić. Dodala je i da će joj biti teško bez plina jer ga koristi za kuhanje i grijanje vode pa će se cijelo ljeto morati snalaziti.

Problem će stanarima biti i smeće koje Čistoća neće moći skupljati po raskopanoj ulici pa će ga stanari morati nositi na križanje s Ilicom ili na Gornji grad.

– Ja sam i sretna i nesretna. Sretna što će se ulica obnoviti nakon 30 godina jer bila je u groznom stanju, no biti će nam teško bez plina kojim grijemo toplu vodu – istaknula je Katica Baljak koja u Mesničkoj stanuje 40 godina. Ipak, veseli je što će na jesen stanovati u obnovljenoj ulici, a na izvođače radova apelira da po završetku isperu i fasade koje će zasigurno biti pune prašine.

A prašinu su počeli dizati radnici tvrtke M Soldo koji pažljivo skidaju stoljetne granitne kocke koje će potom oprati i nanovo složiti na kolnik.

Biti će nam teško bez plina kojim grijemo toplu vodu

– Evo, počeli smo skidati kocke kako bi radnici iz vodovoda i plinare mogli zamijeniti instalacije nakon čega ponovno dolazimo mi – kazao je Halid Šišić. Na 32 stupnjeva nije se žalio dobacivši da će ovdje provesti i cijelo ljeto.

Otežano i Karlovačkom

Osim u Mesničkoj ulici, radi se i na drugim prometnicama. Od ponedjeljka će tako prokopane biti i Bukovačka i Ulica Trdice. Karlovačka cesta, koja se asfaltira, za sav promet bit će zatvorena do 22. lipnja, a obilazni je pravac Remetinec – Jadranska av. – čvor Lučko – Karlovačka cesta (zapad). U Maksimiru su u tijeku radovi na Albrechtovoj – Augustinčićevoj ulici, a prema planu trebali bi biti završeni u srijedu. Do sutra bi pak trebala biti završena Ulica Poljanice u Dubravi na kojoj se uređuje nogostup. Na uređenju makadamskog kolnika VII. Retkovca radit će se do sredine srpnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije