Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoren i sutra

Memorijalni centar raketiranja Zagreba ponovno radi nakon potresa

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
02.05.2020.
u 16:31

Kroz multimedijski sadržaj podsjeća na raketiranje Banskih dvora u listopadu 1991., a zatim i na događaje od 2. i 3. svibnja 1995.

Unatoč lakšim oštećenjima nastalim 22. ožujka, uzrokovanim potresom, Memorijalni centar raketiranja Zagreba u Petrićevoj ulici, otvorio je vrata za svoje posjetitelje.

Memorijalni centar kroz multimedijski sadržaj  podsjeća na raketiranje Banskih dvora u listopadu 1991., a zatim i na događaje od 2. i 3. svibnja 1995., kad su tijekom vojno-redarstvene akcije Bljesak pobunjeni Srbi u znak odmazde raketirali samo središte grada.

O ratnim napadima na grad svjedoči niz dokumentarnih reporterskih fotografija, domaćih i stranih novinskih naslovnica i članaka, brojni dokumenti, videoanimacije zračnih napada i dokumentarni videozapisi praćeni zvučnom kulisom i svjetlosnim efektima, kao i niz prikupljenih i izloženih osobnih predmeta koji svjedoče o tragičnosti događaja. Centar organizira predavanja, svjedočanstva preživjelih žrtava, projekcije i videozapise o napadima na Zagreb. Radi i sutra od 10 do 14 sati.

Danas ga je u znak sjećanja na raketiranje Zagreba obišao i gradonačelnik Milan Bandić, koji je ranije položio je vijenac kod Spomen ploče na Trgu svibanjskih žrtava 1995.

- Neka se ovo nikome nikada ne ponovi - rekao je Bandić prilikom polaganja vijenca za žrtve svibanjskog raketiranja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije