Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak Rujanfesta na Bundek

Među 20 pozornica obilje ića i pića

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
24.09.2018.
u 11:23

Unatoč naglom zahladnjenju, u prva dva dana 'zagrebački Oktoberfest' posjetilo je gotovo pedest tisuća ljudi, a popilo se više od 28 tisuća litara piva

Čak ni naglo zahladnjenje nije spriječilo tisuće posjetitelja da uživaju u najvećem jesenskom festivalu u gradu koji se nakon sedam godina izbivanja, kažu posjetitelji, vratio doma na Bundek. Na Rujanfest neki dolaze zbog koncerata, neki zbog dobre klope i velikoga izbora piva i vina, ali svima je zajednički jedan razlog – dolazak zbog najbolje zabave u gradu.

1/5

Kakofonija daje posebnu čar

– Posljednji put bila sam na Rujanfestu prije sedam godina kad sam bila brucošica. Znam da sam se tada obradovala kao malo dijete kada sam u Zagrebu ugledala Slavonsku kuću u kojoj sam mogla osjetiti i okusiti svoj kraj. Sada sam tu zbog istoga razloga – rekla je Ana Živković kojoj uz dobar fiš, kaže, nikakva hladnoća ne može smetati.

Osim Slavonske kuće u kojoj dnevno “ode” stotinjak porcija njihova specijaliteta šarana među rašljama, kao i pedesetak litara fiš-paprikaša, posjetitelji “zagrebačkoga Oktoberfesta” mogli su, uz harmoniku i ćevape, uživati i u atmosferi Sarajavske kuće, kao i u drugim tematskim festivalskim restoranima.

Dok se dobroj hrani na Rujanfestu vesele uglavnom nešto stariji, klincima najviše radosti donosi najveći zabavni park u Hrvatskoj koji se doselio na Bundek. Na stotine mališana stoje u redu čekajući da se provezu u ludim gusjenicama, da se okušaju u pilotiranju...

Ovogodišnji Rujanfest krasi dvadesetak pozornica kako bi svatko mogao uživati u svojoj omiljenoj glazbi. Šetajući “ulicama” Rujanfesta među postavljenim šatorima na jedno uho ulaze zvuci tamburica, na drugo električne gitare, ali posjetiteljima upravo ta kakofonija daje poseban čar.

– Super su mi ove manje pozornice jer dođu kao zagrijavanje za glavni koncert. Osim toga, za jednu noć dobijem nekoliko različitih svirki – rekao je jedan od posjetitelja.

Sprema se rušenje rekorda

Sudeći po brojkama koje su obilježile prvi vikend Rujanfesta, veliki povratak na Bundek mogao bi srušiti sve dosadašnje rekorde.
– U prva dva dana posjetilo nas je 47.380 posjetitelja. Neovisno o vremenu, ove godine spremni smo na rušenje rekorda te vjerujemo da će nas posjetiti više od 150 tisuća ljudi – istaknuli su organizatori.

Osim toga, iako Rujanfest primarno nije festival piva jer nudi velik izbor i vina i rakija, piće od hmelja pokazalo se najpopularnijim.

– U prva dva dana popijeno je više od 28 tisuća litara piva pa je moguće da će se do kraja festivala popiti i 140 hektolitara – kažu organizatori.

>> Pogledajte kako bivši beskućnik Mile Mrvalj vodi turiste kroz "nevidljivi Zagreb"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije