Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjećanje

Maskoti Zagiju spomen-obilježje, a uskoro i kip na Jarunskom jezeru

zagi
arhiva VL
01.06.2012.
u 08:00

Spomen-ploča bit će postavljena 7. lipnja, a druga Univerzijada planira se 2016. godine, kažu iz nadležnog saveza

Poznata maskota Univerzijade, vesela vjeverica Zagi dobit će svoje zasluženo spomen-obilježje na Jarunskom jezeru. Obljetnica četvrtine stoljeća od održavanja prvog velikog sportskog natjecanja u Hrvatskoj pravi je trenutak da se simbolu Univerzijade oda počast, a inicijator akcije, Hrvatski sveučilišni sportski savez, ima još planova.

– Kada ljudima spomenete Zagija, svima su na pameti lijepe uspomene, sjećaju se čak i mjesta na kojemu su bili tih dana kada se održavalo natjecanje. Obilježit ćemo 25 godina otkada se ono održalo, a 7. lipnja postavit ćemo i spomen-ploču – kazao je Ronald Štrumberger iz saveza.

Spomen-ploča s kratkom pričom o maskoti i njenom nastanku samo je početak. Uz podršku Grada i mjerodavnih institucija, savez ima namjeru dati izraditi spomenik, odnosno figuru Zagija, koji bi postavili na jednom od središnjih mjesta na Jarunu.

– Nigdje ne postoji spomenik maskoti koju bi ljudi mogli vidjeti, a Zagi zaslužuje takvo što. Postavljanje table pokraj Veslačkog kluba samo je početak, a nakon toga želimo kip Zagija koji će svakodnevno podsjećati prolaznike na najveće natjecanje u Hrvatskoj, bez kojega bi Jarun, kao i mnogi drugi objekti, bili baruštine – dodao je Štrumberger.

Savez planira organizirati još jedno sveučilišno sportsko natjecanje u Zagrebu, a druga Univerzijada, kako kažu, trebala bi se održati 2016. godine.

Ključne riječi

Komentara 2

C5
c523h231
11:41 01.06.2012.

Zagreb 87-me i Univerzijada meni kao volonteru ostao mi je u sjecanju kao nesto najljepse dozivljeno.

Avatar deja
deja
11:43 01.06.2012.

Slazem se.....i meni isto tako :o)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije