Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN EUROPSKE BAŠTINE

Manifestacija 'Budi rudar na jedan dan!' u Rudama kraj Samobora

Rudnik svete Barbare
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
04.10.2019.
u 14:31

Zabavni program počinje u 10 sati, a posjetitelji će moći posjetiti Rudnik sveta Barbara po promotivnoj cijeni od 20 kuna, a do 14 sati tamo će zateći i prave rudare.

Budi rudar na jedan dan!" naziv je manifestacije koja se u nedjelju, povodom Dana europske baštine, održava u Rudama kraj Samobora. Zabavni program počinje u 10 sati, a posjetitelji će moći posjetiti Rudnik sveta Barbara po promotivnoj cijeni od 20 kuna, a do 14 sati tamo će zateći i prave rudare.

Najmlađi će se od 11 do 14 sati zabavljati na tradicionalnim radionicama, pa će, između ostaloga, naučiti izraditi anđela od perušine, ogrlice od kukuruza, ali i svladati vještinu izrade tradicionalnih oglavlja i frizura. 

Od 14 do 17 sati, pak, održava se rudarska igraonica Plavog bora s puno zabavnih igara i dječjom tombolom, a u suradnji s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i izv. prof. dr. sc. Martinom Skenderović Babojelić održat će se i prezentacija tradicionalnih sorti voća.

Nitko neće ostati ni gladan, jer će se spremati žganci s kiselim mlijekom i domaćim kruhom, rudarski gablec, krumpirove pole, gibanica i buhtli..., a tijekom cijelog dana kuhat će se i rakija koja će se moći degustirati.

Komentara 2

TV
tvrdapixa
09:30 07.10.2019.

Autorica ovog texta vjerojatno je malo nastradala u željezničkoj nesreći u Rudinama. Ako nije, onda na hitno doškolovanje u Vrapče

Avatar Sajko
Sajko
15:52 04.10.2019.

Nisu "Rudine" nego Rude

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije