Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gastro Music Fest

Mame janjećim “lizalicama” i palačinkama na četiri kata

22.05.2018.
u 13:16

u bogatoj ponudi street fooda i glazbe na Zrinjevcu može se uživati do nedjelje.

Miris gulaša od boškarina i graha s istarskim kobasicama mami u omiljeni park u centru grada, u kojemu se do 27. svibnja održava Gastro Music Fest by Kala. Na otvorenom se predstavlja 20 domaćih restorana, bistroa i slastičarnica, pa je Zrinjevac preplavila izvrsna street food ponuda, a štandove podijeljene u četiri zone pritom možete obići uz bogat glazbeni program. I nakon “moćnog” kubanskog sendviča ili woka zasladiti se, primjerice, jaffa američkom palačinkom na četiri kata, punjenom namazom “Bakina tajna” i s preljevom od vanilije i čokolade, a za osvježenje će dobro doći koktel u udubljenoj lubenici ili ananasu.

U ponudi su i razni burgeri, pa i od konjetine, goveđe i pileće tortilje s prilozima kao što su coleslaw, odnosno salata od kupusa, kisele jalapeno papričice i tostirane bučine sjemenke, tradicionalni poljički soparnik, sushi, nizozemske palačinke poffertjes...

Marinira se 12 sati

Štand ima i Klub ljubitelja janjetine, a ondje, uz burger, poslužuju i janjeće uštipke u lepinji s kajmakom, dok Gordana Ozimec kao hit ističe “lollipop chops”, kotlete od mladog janjeta koji izgledaju poput lizalice pa otud i naziv jela za koje treba izdvojiti 78 kuna. U susjedstvu je i ApertEATivo štand, koji nudi kubanski sendvič sa svinjetinom mariniranom u posebnom umaku 12 sati, a dodaci su joj sir, šunka, krastavac i senf, ili pak sendvič od piletine u umaku od sezama. Hit je i češki nacionalni specijalitet trdelnik, a to slatko pecivo od dizanog tijesta koje Ivana Belužić i Alida Pirelić rade po originalnoj praškoj recepturi košta 22 kune. Na festivalu se peče na ugljen, što je jedan od tradicionalnih načina.

– Tijesto mora prvo “nadoći”, a zatim se lagano ispeče da dobije zlatnu boju. Slijedi faza karamelizacije da bi se trdelnik mogao uvaljati u cimet, vanilin-šećer, badem i kikiriki, a nakon toga se puni dodacima po izboru – kazale su.

“Use, don’t abuse” naziv je koktela koji nudi Mangosta u suradnji s Rakijarnicom, a osim tekile, manga, ananasa i limete, u njemu je i jedan tajni sastojak.

– Naš je barmen s tim koktelom osvojio prvo mjesto na natjecanju – pohvalio se Tomislav Perko, dodajući kako poslužuju i zdrave smoothieje te voćne salate. Neki će, pak, radije odabrati šampanjac sa šećernom vunom ili džin-tonik s paprom pa čak i s cvijećem.

Dogodine druga tema

– Festival smo organizirali na temu glazbe, sljedeće godine bit će nešto drugo. Naglasak je na izvrsnoj atmosferi, ali i možda najboljoj gastroponudi koju Zagreb ima, a sve je locirano u najljepšem parku, Zrinjevcu – kazala je direktorica manifestacije Suzy Josipović Redžepagić.

Večeras u 20 sati ondje nastupaju Jan Kinčl, Regis Kattie i Joe Pandur, a sutra Jedi of Retro.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije