Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NK Sava

Mali kvartovski klub za koji znaju u cijeloj državi

NK Sava
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/4
21.05.2019.
u 14:23

Klub koji okuplja rekreativce, djecu i studente obilježio 70 godina postojanja.

Još davne 1947. godine skupila se grupa kvartovskih entuzijasta, strastvenih nogometaša, i osnovala svoj klub. Tako je Donji Jarun postao okupljalište domaćih ljudi i studenata.

Kroz njega je do danas prošlo više od sedam tisuća ljubitelja “druge najvažnije stvari na svijetu”, a na njegovoj su travi svoje vještine brusili mnogi sada poznati igrači, ali i treneri, među kojima su i Ivan Đalma Marković, Franc Podvalej, Pero Dujmović, Rajko Magić, Tadija Orlović... Sada se zove NK Sava, a ovih je dana proslavio svoj 70. rođendan.

Godinama je ovaj kvartovski klub bio drugi dom za rekreativce svih dobi. Kako je vrijeme prolazilo, izmjenjivale su se generacije, a klub je rastao, pa danas NK Sava broji više od stotinu aktivnih sportaša.

NK Sava
1/8

– Klub ove godine zapravo obilježava 72 godine postojanja, ali smo bili u radovima pa nismo proslavili okrugli rođendan. Zato sada slavimo 70+ godišnjicu. Od nemogućih uvjeta, uz pomoć Grada, došli su do uređenih svlačionica, zgrada i dvorana energetski obnovljenih, sređenog igrališta... Donedavno je u našem klubu loptu naganjalo 40-ak djece, a sada ih je dvostruko više! – objašnjava J. Bajić.

Ovaj je nogometni klub potpunosti amaterski, pa se tako košenje trave, iscrtavanje crta na travnjaku, pranje dresova... obavlja volonterski, a svi su, ističu, poput velike obitelji.

Ni jedan igrač nije plaćen, a neki od njih istovremeno predstavljaju klub i vještinama uče nove generacije. A u klubu igraju svi – juniori, seniori, kadeti, limači... Ima i nekoliko djevojčica, koje igraju u ekipama s dečkima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije