Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz Doma za starije Maksimir

Maksimirske mažoretkinje u 20 godina postale su simbol grada

20.10.2015., Zagreb - Masimirske mazoretkinje proslavile su dvadesetu obljetnicu rada nastupom u centru grada. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
21.10.2015.
u 13:14

Obljetnicu su proslavile projekcijom filma "Zapleši sa mnom" u kinu Grič te nastupom na Trgu bana Jelačića i Trgu Europe.

Najstarija mažoretkinja ima 80, a najmlađa 60 godina.

Skupina plesačica iz Doma za starije osobe Maksimir iza sebe ima već 205 nastupa, a jučerašnjom su svečanošću proslavile 20 godina postojanja.

– Prekrasno je biti mažoretkinja, to me ispunjava i okupira mi slobodno vrijeme – rekla je 73-godišnja Mila Klarica koja je članica Maksimirskih mažoretkinja od samog osnutka skupine. Jučer ju je posebno oduševila projekcija filma "Zapleši sa mnom" snimljenog u povodu svečane obljetnice, a koji prikazuje svih 20 godina rada mažoretkinja. Prikazan je u kinu Grič, nakon čega su mažoretkinje imale i nastup na Trgu bana Jelačića te Trgu Europe. Uz ritmove starozagrebačkih hitova izazvale su oduševljenje prolaznika, a kasnije su ih članovi klubova oldtimera provozali gradom u povorci starih automobila.

– Sve je počelo jednim maskenbalom na kojem se skupina umirovljenica zamaskirala u mažoretkinje. To nam je bilo toliko simpatično da smo uistinu odlučili formirati skupinu – rekla je Jasminka Dlesk Božić, ravnateljica Doma za starije Maksimir, koja napominje kako su mažoretkinje s vremenom postale brend u cijelom gradu, ali i šire.

A plesačice, redom bake i prabake, kažu pak da su u početku sumnjale hoće li biti dobro prihvaćene, no s vremenom se pokazalo da, gdje god dođu, izazivaju oduševljenje. Nastupaju diljem Hrvatske, a uvježbale su 23 koreografije.

– U početku nismo imale ni uniforme, samo papirnate kape koje smo same napravile – prisjeća se Mila Klarica. Osim štićenica Doma, skupini se mogu pridružiti i druge umirovljenice iz kvarta, a trenira se jednom do dva puta tjedno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije