Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravo ispunjen dan

Maksimirska livada puna, u hladu vježbali i opuštali se

maksimir (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
10.09.2012.
u 08:52

U nedjelju su održane radionice, predavanja, a na štandovima su se mogli kušati zdavi pripravci što je naišlo na veliko odobravanje Zagrepčana

Šarene prostirke na livadi, na kojima obitelji s malom djecom vježbaju pilates u kombinaciji s jogom, parovi koji plešu na ritmove salse, trbušnog i fusion-plesa, mališani koji se utrkuju u vrećama i potežu konope, zvona od stakla i prirodnih materijala, zainteresirani znatiželjnici ispred štandova s mirisnim hrvatskim solima, eteričnim uljima, zdravim napicima... Idilične su to scene koje su se jučer cijelog dana mogle vidjeti u Maksimiru na Sensa danu.

Naime, časopis Sensa, koji promovira zdrave stilove života, organizirao je u nedjelju u Maksimiru druženje s građanima na kojem su se kroz radionice, predavanja i štandove predstavili “lifecoachi”, stručnjaci za relaksaciju, instruktori pilatesa, joge... zagovornici sirove prehrane, savjetnici za prirodnu medicinu, art-terapeuti...

– Nismo očekivali ovakav odaziv već od ranog jutra. Livada, na kojoj se održavao sat joge u 10 sati, bila je puna. Organizirali smo druženje jer su čitatelji iskazali velik interes – kažu organizatori. A i sami smo se, s obzirom na posjećenost, uvjerili da je zanimanje Zagrepčana za zdrave načine života, s obzirom na užurbani ritam, sve veće. Jedna od posjećenijih radionica bila je i ona o relaksaciji.

– Zatvorite oči, ovdje ćemo naučiti kako upiti energiju i opustiti se – objašnjavao je instruktor polaznicima koji su na prostirkama sjedili ili ležali u hladovini maksimirskih stabala.

– Zbog posla imam naporan tempo, a najučinkovitiji način kojim se rješavam stresa jest da živim u zdravom okruženju. Tako sam se počela baviti jogom, meditacijom i tehnikama opuštanja, a ovo je prilika da to znanje još jednom upotpunim – kaže 31-godišnja računovotkinja Ivana Delač.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije