Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
37 8°C
  • mksdk:

    Ovakve mjere dugoročno vode u katastrofu. U Americi se socijalnim davanjima samohranim majkama postiglo to da je 73% crnačke djece rođeno od samohranih majki, bez očeva i bez obitelji, a što kasnije rezultira drugim pogubnim posljedicama. Naprosto, dogodila se pojava ... prikaži još! da se hrpa žena odlučila profesionalno baviti rađanjem djece koju financiraju ljudi koji s tom djecom nemaju ništa (kroz poreze i program financiranja i uzdržavanja). Stoga, apsolutno sam protiv ovakvih mjera jer, s jedne strane, žene se želi učiniti neovisne o muževima, ali se s druge strane to kompenzira ovisnošću o državi (što opet znači o muškarcima). Ne može. Ili ćete biti neovisne (u pravom smislu riječi) ili nećete. Ne može se dopustiti i jedno i drugo, a na račun muškaraca koji su prisiljeni plaćati odgajanje tuđe djece (kroz poreze) umjesto da ih se porezno rastereti tako da se mogu lakše brinuti o financiranju svoje vlastite djece.

  • iva.begovic:

    Od ove mjere najveće koristi imaju muževi. Ne očevi, jer nije u interesu očeva da im djeca ne biti socijalizirana od najranije dobi. Ali jest u interesu muževa da ih žene dočekaju svaki dan s kuhanim objedom i ... odmorne ... prikaži još!e od stresa sa radnog mjesta. Bravo, muževi, Miki radi u vašem interesu, zna on kako je dobro kad je žena uz šporet i nevidljiva.

  • iva.begovic:

    Ako je ova gradska "pronatalitetna" mjera, pravo majki, a ne i pravo očeva, onda bi se njome trebao pozabaviti Ured za ravnopravnost spolova. To državno tijelo financira se iz proračuna (znači do svih nas) i u opisu posla im je ... prikaži još!je spriječavati spolnu diskriminaciju.

Još iz rubrike Zagreb

Caffe bar Cotton
zvuci jazza

U vintage atmosferi nova je špica kvarta

Fašnik vu Zagrebu
u sjeni bučnijih susjeda

Zašto je Fulir fon Trutt u sjeni samoborskog Princa Fašnika?

Bista Ante Topića Mimare
Djelo Stipe Sikirice:

Za ovo poprsje Mimara mi je pozirao prije 34 godine